A franciák nem véletlenül vannak oda a hajtogatott pitéért, ami omlósan, sok nektarinnal és fagyival tényleg ellenállhatatlan. Most már gluténmentesen is elkészítheted.
Ha a klasszikus piték után újítanál, próbáld ki más nemzetek kedvenceit! A cobbler, a morzsasüti, a tejpite vagy a galette egyaránt egyszerű és mennyei. Utóbbit hajtogatni kell, de ez cseppet sem bonyolult, a tésztát pedig képtelenség elhibázni. A töltelék bármi lehet, ilyenkor az őszibarack vagy a nektarin is remek választás, hisz nagyon jól passzol az omlós, édes pitetésztához. Egy kis változtatással a gluténmentes diétába is beillesztheted.
Hozzávalók:
22 dkg rizsliszt
10 dkg vaj
5 g útifűmaghéj
2 evőkanál víz
1 evőkanál cukor
1 evőkanál tejföl
1 csipet só
A töltelékhez
25 dkg mascaprone
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 db nektarin
méz
A kenéshez
1 db tojás
10 dkg vaj
5 g útifűmaghéj
2 evőkanál víz
1 evőkanál cukor
1 evőkanál tejföl
1 csipet só
A töltelékhez
25 dkg mascaprone
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 db nektarin
méz
A kenéshez
1 db tojás
Elkészítés:
A rizslisztet keverd össze az útifűmaghéjjal, a sóval, a cukorral, és morzsold össze a hideg vajjal. Add hozzá a tejfölt, ha nem akar összeállni, önts hozzá egy-két evőkanál hideg vizet. Formázz belőle két gombócot, takard le, és tedd a hűtőbe féle órára.
Közben készítsd el a tölteléket. A mascarponét keverd ki jól a cukorral és a vaníliával.
Pihentetést követően nyújtsd ki a két tésztát kör alakúra, és középen kend meg a mascarponés töltelékkel, majd ízlésesen rakd ki a felszeletelt nektarinnal.
Az üresen maradt tésztát hajtsd fel a töltelékre. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd pakold rá a megtöltött pitéket. Kend meg a villával felvert tojással, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon 25-30 perc alatt. Amikor szép aranybarna, kiveheted a sütőből. A tetejére csorgass mézet, vagy fagyival kínáld.
0 Megjegyzések