Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Gluténmentes hajtogatott pite nektarinnal: a világ legegyszerűbb sütije

A franciák nem véletlenül vannak oda a hajtogatott pitéért, ami omlósan, sok nektarinnal és fagyival tényleg ellenállhatatlan. Most már gluténmentesen is elkészítheted.
Ha a klasszikus piték után újítanál, próbáld ki más nemzetek kedvenceit! A cobbler, a morzsasüti, a tejpite vagy a galette egyaránt egyszerű és mennyei. Utóbbit hajtogatni kell, de ez cseppet sem bonyolult, a tésztát pedig képtelenség elhibázni. A töltelék bármi lehet, ilyenkor az őszibarack vagy a nektarin is remek választás, hisz nagyon jól passzol az omlós, édes pitetésztához. Egy kis változtatással a gluténmentes diétába is beillesztheted.

Hozzávalók:

    22 dkg rizsliszt
    10 dkg vaj
    5 g útifűmaghéj
    2 evőkanál víz
    1 evőkanál cukor
    1 evőkanál tejföl
    1 csipet só

A töltelékhez
    25 dkg mascaprone
    10 dkg cukor
    1 csomag vaníliás cukor
    4 db nektarin
    méz

A kenéshez
    1 db tojás

Elkészítés:

A rizslisztet keverd össze az útifűmaghéjjal, a sóval, a cukorral, és morzsold össze a hideg vajjal. Add hozzá a tejfölt, ha nem akar összeállni, önts hozzá egy-két evőkanál hideg vizet. Formázz belőle két gombócot, takard le, és tedd a hűtőbe féle órára. 

Közben készítsd el a tölteléket. A mascarponét keverd ki jól a cukorral és a vaníliával.

Pihentetést követően nyújtsd ki a két tésztát kör alakúra, és középen kend meg a mascarponés töltelékkel, majd ízlésesen rakd ki a felszeletelt nektarinnal.

Az üresen maradt tésztát hajtsd fel a töltelékre. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd pakold rá a megtöltött pitéket. Kend meg a villával felvert tojással, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon 25-30 perc alatt. Amikor szép aranybarna, kiveheted a sütőből. A tetejére csorgass mézet, vagy fagyival kínáld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések