Nem kell hozzá semmi különös, a krémes, habos, citromos, babapiskótás süti mégis extra finom.
Ezt a citromkrémes, babapiskótás sütit citromos álomként is ismerheted. Első ránézésre nagyon hasonlít a tiramisura, de nem mascarpone, hanem tejföl és joghurt kerül a rétegek közé. Nem túl édes, így kánikulai napokon is felüdít. Sütni nem, csak hűteni kell.
Hozzávalók:
25 dkg babapiskóta
12 dkg cukor
5 dl tejszín
3.5 dl tejföl
2 dl joghurt
2 db citrom
1 csomag zselatinfix
1 csomag vaníliás cukor
12 dkg cukor
5 dl tejszín
3.5 dl tejföl
2 dl joghurt
2 db citrom
1 csomag zselatinfix
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tejszínt verd kemény habbá a zselatinfix felével. A tejfölt is habosítsd, add hozzá a joghurtot, a cukrot, a vaníliát, az egyik citrom frissen facsart levét, reszelt héját és a maradék zselatinfixet. Óvatosan forgasd össze a kétféle krémet.
Egy jénai tál aljába rakj le egy réteg babapiskótát, egyengess rá krémet, majd folytasd tovább a rétegezést. Arra figyelj csak, hogy a tetejére tejfölös massza kerüljön. A tetejét díszítheted a maradék citromkarikákkal, reszelt citromhéjjal vagy citromfűvel. Tedd legalább négy-hat órára a hűtőbe, hogy a babapiskóta megpuhuljon, az ízek pedig összeérjenek.
Egy jénai tál aljába rakj le egy réteg babapiskótát, egyengess rá krémet, majd folytasd tovább a rétegezést. Arra figyelj csak, hogy a tetejére tejfölös massza kerüljön. A tetejét díszítheted a maradék citromkarikákkal, reszelt citromhéjjal vagy citromfűvel. Tedd legalább négy-hat órára a hűtőbe, hogy a babapiskóta megpuhuljon, az ízek pedig összeérjenek.
0 Megjegyzések