Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Citromkrémes, babapiskótás süti: sütés nélküli isteni desszert

Nem kell hozzá semmi különös, a krémes, habos, citromos, babapiskótás süti mégis extra finom.
Ezt a citromkrémes, babapiskótás sütit citromos álomként is ismerheted. Első ránézésre nagyon hasonlít a tiramisura, de nem mascarpone, hanem tejföl és joghurt kerül a rétegek közé. Nem túl édes, így kánikulai napokon is felüdít. Sütni nem, csak hűteni kell.

Hozzávalók:

    25 dkg babapiskóta
    12 dkg cukor
    5 dl tejszín
    3.5 dl tejföl
    2 dl joghurt
    2 db citrom
    1 csomag zselatinfix
    1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tejszínt verd kemény habbá a zselatinfix felével. A tejfölt is habosítsd, add hozzá a joghurtot, a cukrot, a vaníliát, az egyik citrom frissen facsart levét, reszelt héját és a maradék zselatinfixet. Óvatosan forgasd össze a kétféle krémet.

Egy jénai tál aljába rakj le egy réteg babapiskótát, egyengess rá krémet, majd folytasd tovább a rétegezést. Arra figyelj csak, hogy a tetejére tejfölös massza kerüljön. A tetejét díszítheted a maradék citromkarikákkal, reszelt citromhéjjal vagy citromfűvel. Tedd legalább négy-hat órára a hűtőbe, hogy a babapiskóta megpuhuljon, az ízek pedig összeérjenek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések