A brokkolis csirke tejszínnel és sajttal, tepsiben sütve szuper főfogás. Ha így készíted, nem fog kiszáradni.
Ha nagy híve vagy a tepsis és a zöldséges ételeknek, akkor ezt el kell készítened! A csirkemell, a brokkoli és a sajt együtt igazán pazar. Előre nem kell megfőzni a brokkolit. A végeredmény kellemesen szaftos lesz, a sajt pedig nyúlós.
Hozzávalók 4 személyre:
1 fej brokkoli
70 dkg csirkemell
15 dkg sajt
2 dl tejszín
1 gerezd fokhagyma
só
bors
szerecsendió
70 dkg csirkemell
15 dkg sajt
2 dl tejszín
1 gerezd fokhagyma
só
bors
szerecsendió
Elkészítés:
A csirkemellet öblítsd le, és törölgesd le róla papírtörlővel a nedvességet. Vágd vékony szeletekre, sózd, borsozd be, és rakd egy kevés zsiradékkal kikent, tűzálló tálba vagy tepsibe. A brokkolit öblítsd le, szedd rózsákra, és rendezd el a csirkemelleken, majd locsold meg a fokhagymával és szerecsendióval összekevert tejszínnel. Szórd meg reszelt sajttal, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 35-40 perc alatt. Amikor a hús puha, a sajt szép piros, vedd ki a sütőből. Ha túl gyorsan pirulna, fedd le fóliával!
0 Megjegyzések