A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csípős, fűszeres sült csirkeszárnyak: a páctól lesz különösen finom

Ne ódzkodj tőle, a csontos hús is lehet isteni! Utolsó falatig leszopogatod a csípős, fűszeres csirkeszárnyakat.
Hozzál ki minél többet az egyszerű, olcsó és méltatlanul háttérbe szorított csirkeszárnyból! Csak egy jó pác kell hozzá, és hihetetlenül finom lesz a végeredmény. Sütőben és grillen is elkészítheted. Tökéletes kísérője lehet bármilyen zöldségköret vagy saláta.  

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg csirkeszárny
5 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
2 ág kakukkfű
1 teáskanál aprított rozmaring
1 teáskanál citromlé
bors
chili

Elkészítés:

A húst mosd meg, töröld szárazra, és sózd be. Egy tálban keverd össze a borsot, az olívaolajat, a citrom levét, a zúzott fokhagymát, a rozmaringot, a kakukkfű felét, és kend be vele a húst. Ha teheted, pácold legalább egy-két órán keresztül, de annál finomabb lesz, minél tovább hagyod a fűszeres keverékben. 

A csirkeszárnyakat rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Ha bírod, szórd meg chilivel és a maradék kakukkfűvel, majd fedd le fóliával. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg szép pirosra 30-40 perc alatt. Ha könnyen beleszalad egy hegyes kés, kívül pedig ropogós, kiveheted a sütőből. Amennyiben szükséges, pirítsd még fólia nélkül. A szárnyakat akár grillen is elkészítheted. Süsd addig, amíg aranybarnás kérget nem kapnak. Közben kenegesd a maradék páccal, és forgasd. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések