A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Isteni kovászos cukkini sok kaporral: így nem romlik meg

Ha nyár, akkor kovászos savanyúságok minden mennyiségben! A cukkini is hasonlóan jó, mint az uborka.
Kóstoltad már a cukkinit savanyúságként? Kitűnő sült vagy grillezett húsokkal, szendvicsekkel, tésztákkal. Kovászolni sem bonyolult, pont úgy kell készíteni, mint az uborkát. Fontos, hogy a zöldség ne lógjon ki a vízből, ezért szükség esetén pótold a sós felöntőlevet. Ügyelj, hogy ne érje a nap, és csak akkor fogj hozzá, ha többnapos kánikulát jósolnak a meteorológusok. 

Hozzávalók 50 decihez:

4 db cukkini
2 l víz
2 evőkanál só
1 evőkanál egész bors
1 csokor kapor
1 szelet kenyér
3 gerezd fokhagyma
mustármag

Elkészítés:

A cukkiniket alaposan mosd meg, és csepegtesd le. Megpucolni csak akkor kell, ha puha a héja. Hosszában vágd négy-hat részre. A lényeg, hogy a cukkinidarabok kényelmesen elférjenek az öt literes üvegben. Ha a belseje túl erős, a magokkal együtt távolítsd el.

A kaprot mosd meg, a fokhagymát pucold meg, és a cukkinivel együtt rakd az üvegbe. Szórj hozzá borsot és mustármagot. A vizet forrald fel sóval, majd várd meg, míg legalább langyosra hűl, és öntsd a cukkinikre. A tetejére mehet egy vastag szelet kenyér, majd tányérral fedd le. Tedd meleg, de árnyékos helyre. A cukkini kánikulában két-három nap alatt megérik. Szűrd le, és rögtön fogyasztható is. Feltétlenül tartsd a hűtőben, a leve kitűnő szomjoltó lehet!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések