Könnyű, légies lesz a sárgabarackos süti, ha a tésztájába joghurtot is keversz.
Nem lehet többé az időhiány a kifogás! A sárgabarackos kevert sütit villámgyorsan összeállítod, és még a mérleget sem kell hozzá elővenni. Abban is biztos lehetsz, hogy másnapra nem szárad ki. Tedd csábítóbbá, szórj a tetejére mandulát!
Hozzávalók:
4 bögre liszt
4 db tojás
2 bögre cukor
2 bögre natúr joghurt
1.5 bögre sárgabarack
1 bögre étolaj
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
mandula
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, keverd ki jól a kétféle cukorral, add hozzá a joghurtot és az olajat. A lisztet vegyítsd sütőporral, és forgasd a masszába. Dolgozd simára a tésztát, majd egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe.
A sárgabarackokat mosd meg, magozd ki, és vágd fel tetszőlegesen. Rakd a tészta tetejére, és szórd meg apróra vágott mandulával. Told forró sütőbe, és süsd meg 170 fokon körülbelül 20-25 perc alatt. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tűt vagy hegyes kést üresen húzod ki, a süti biztosan elkészült.
0 Megjegyzések