A baconös-sajtos tekercs roppan, ahogy beleharapsz, mégis omlós.
Ez a fogás igazi főnyeremény! Villámgyorsan elkészül, hihetetlenül finom, és alig van szükség néhány hozzávalóra. Mégis még ünnepi alkalmakon is tálalhatod. A baconnel, sajttal, fűszerekkel bolondított csirke elképesztően ízessé és zamatossá sül a tepsiben. Ezúttal a forma is újdonságot jelenthet.
Hozzávalók 4 személyre:
2 db csirkemell
20 dkg bacon
20 dkg mozzarella
3 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só
bors
Elkészítés:
A csirkemellfilét mosd meg, majd itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Vágj a húsból tetszetős, három-négy centi vastag érméket, és szórd meg sóval. Az olívaolajat keverd össze a fokhagymával és a borssal, majd kend be vele az érméket. Tekerd baconbe, rendezd olívaolajjal kikent tepsibe, és mindegyik tetejére tégy mozzarelladarabkát. Önts a tekercsek alá kevés vizet.
Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon körülbelül 35-40 perc alatt. Közben forgasd az érméket, hogy egyformán piruljanak. Ha pedig túl gyorsan sülnek, fedd le fóliával.
0 Megjegyzések