A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Így készíts tökéletes meggyzselét

Ne csak torták, sütik díszítéséhez használd a gyümölcszselét, önmagában, behűtve kiváló desszert.
Ez az édesség kihúz a bajból, ha időhiányban szenvedsz. A fanyarabb ízű, meggyes változat nyáron különösen vonzó. Bár pikk-pakk elkészül, számolj azzal, hogy hűteni kell. Az íz és a látvány egyaránt csodás. Önmagában is tökéletes, de palacsinta, gofri mellé is kínálhatod, sőt kalácshoz is illik.

Hozzávalók:

50 dkg meggy
10 dkg cukor
1 csomag zselatinfix
3 dl víz
2 dl meggylé
1 mokkáskanál fahéj
1 db citrom

Elkészítés:

A cukrot rakd egy lábosba, öntsd hozzá a vizet, és főzz belőle szirupot. Ízesítsd fahéjjal, az alaposan megmosott citrom reszelt héjával és egy-két teáskanál citromlével. A meggylében oldd fel a zselatint, majd keverd el a sziruppal.

Vegyél elő egy nagyobb, mutatós üvegtálat vagy több kelyhet, esetleg szilikonos formát. Alulra rakd a megmosott, kimagozott meggyet, majd öntsd le a zselatinos keverékkel. Tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy a gyümölcszselé megdermedjen. Tálalás előtt tartsd a formát forró víz alá egy-két pillanatra, és borítsd tányérra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések