Ez tényleg hihetetlenül jó ötlet: süsd paradicsomos szószban, fűszeres darált hússal megtöltve kedvenc zöldségeidet!
Íme, egy újabb bizonyíték, hogy a zöldséges ételek is lehetnek izgalmasak! Ha szereted a sült zöldségeket, esetleg töltve is próbáltad már, legközelebb paradicsomszósszal is locsold meg. Bármit rakhatsz a tepsibe, a cukkinihez, a hagymához és a paprikához bármikor hozzájuthatsz, és töltéshez is ideálisak. Remek választás ebédre, de könnyű vacsoraként is tálalhatod.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg darált hús
5 dl paradicsomszósz
2 db paprika
2 gerezd fokhagyma
2 db cukkini
4 db vöröshagyma
olívaolaj
só
bors
5 dl paradicsomszósz
2 db paprika
2 gerezd fokhagyma
2 db cukkini
4 db vöröshagyma
olívaolaj
só
bors
Elkészítés:
A zöldségeket mosd meg, csepegtesd le, és vágd fel úgy, hogy meg tudd tölteni. A cukkininek távolítsd el a végeit, és szeld három darabra, a húsát óvatosan szedd ki, hogy a fala ne sérüljön meg. A hagymával és a paprikával is hasonlóan járj el. A belsejüket ne dobd ki.
A fokhagymát futtasd meg kevés olívaolajon, amikor elkezd illatozni, és színesedni, rakd hozzá a darált húst. Kevergesd fehéredésig, add hozzá a zöldségek belsejét, sózd és borsozd ízlés szerint. Kis lángon, többször megkeverve párold 10 percig.
Rendezd egy tepsibe a paprikát, a cukkinit, a hagymát, és töltsd meg a húsos keverékkel. Öntsd rá a paradicsomlevet, és told forró sütőbe. Süsd össze 180 fokon körülbelül 30 perc alatt. Ha a zöldségek puhák, kiveheted a sütőből.
A fokhagymát futtasd meg kevés olívaolajon, amikor elkezd illatozni, és színesedni, rakd hozzá a darált húst. Kevergesd fehéredésig, add hozzá a zöldségek belsejét, sózd és borsozd ízlés szerint. Kis lángon, többször megkeverve párold 10 percig.
Rendezd egy tepsibe a paprikát, a cukkinit, a hagymát, és töltsd meg a húsos keverékkel. Öntsd rá a paradicsomlevet, és told forró sütőbe. Süsd össze 180 fokon körülbelül 30 perc alatt. Ha a zöldségek puhák, kiveheted a sütőből.
0 Megjegyzések