A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Töltött zöldségek paradicsomos szószban sütve: könnyű, mégis laktató

Ez tényleg hihetetlenül jó ötlet: süsd paradicsomos szószban, fűszeres darált hússal megtöltve kedvenc zöldségeidet!
Íme, egy újabb bizonyíték, hogy a zöldséges ételek is lehetnek izgalmasak! Ha szereted a sült zöldségeket, esetleg töltve is próbáltad már, legközelebb paradicsomszósszal is locsold meg. Bármit rakhatsz a tepsibe, a cukkinihez, a hagymához és a paprikához bármikor hozzájuthatsz, és töltéshez is ideálisak. Remek választás ebédre, de könnyű vacsoraként is tálalhatod.
 

Hozzávalók 4 személyre:

    50 dkg darált hús
    5 dl paradicsomszósz
    2 db paprika
    2 gerezd fokhagyma
    2 db cukkini
    4 db vöröshagyma
    olívaolaj
    só
    bors
 

Elkészítés:

A zöldségeket mosd meg, csepegtesd le, és vágd fel úgy, hogy meg tudd tölteni. A cukkininek távolítsd el a végeit, és szeld három darabra, a húsát óvatosan szedd ki, hogy a fala ne sérüljön meg. A hagymával és a paprikával is hasonlóan járj el. A belsejüket ne dobd ki.

A fokhagymát futtasd meg kevés olívaolajon, amikor elkezd illatozni, és színesedni, rakd hozzá a darált húst. Kevergesd fehéredésig, add hozzá a zöldségek belsejét, sózd és borsozd ízlés szerint. Kis lángon, többször megkeverve párold 10 percig.

Rendezd egy tepsibe a paprikát, a cukkinit, a hagymát, és töltsd meg a húsos keverékkel. Öntsd rá a paradicsomlevet, és told forró sütőbe. Süsd össze 180 fokon körülbelül 30 perc alatt. Ha a zöldségek puhák, kiveheted a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések