A lágy, krémes, tejszínes-barackos túródesszert jól behűtve mennyei nyári édesség.
A semleges túróból percek alatt igazi álomdesszertet készíthetsz, ami idénygyümölccsel még vonzóbb. Nincsen benne ízfokozó, és a tejszínnek köszönhetően sokkal lágyabb. Egyszerűen diétássá teheted, ha a cukrot édesítővel helyettesíted.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg túró
50 dkg őszibarack
2 dl tejszín
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
0.5 db citrom
50 dkg őszibarack
2 dl tejszín
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
0.5 db citrom
Elkészítés:
A túrót rakd egy tálba, és villával törd át. Add hozzá a cukrot, a vaníliát és a citrom reszelt héját. Egy másik edényben verd fel a tejszínt, és forgasd a túrós masszához. Kanalazd a túrókrémet tálkákba, és tedd a hűtőbe legalább egy órára, hogy jól lehűljön, és az ízek összeérjenek. A barackot mosd meg, vedd ki a magját, és vágd kisebb darabokra. Tálalás előtt rakj gyümölcsöt a túrókrémre.
0 Megjegyzések