Sajttal töltött, pikáns gomba egyenesen a sütőből - Egyszerű, finom és olcsó

Az ínycsiklandó, hús nélküli töltött gomba önálló fogás is lehet.
Remek téli vacsora a mindenféle finomsággal töltött gomba. Gyorsan elkészül, rengeteg módon variálható, a munka nagy részét a sütő elvégzi helyetted, a végeredmény pedig nagyon gusztusos. Ugye, nem is kell több érvet sorolni, hogy kipróbáld?

Hozzávalók 4 személyre:

    8 nagyobb gomba
    20 dkg sajt
    1 lilahagyma
    1 paradicsom
    1 tojás
    1 csokor petrezselyemzöld
    1 evőkanál zsemlemorzsa
    olaj

Elkészítés:

A gombafejeket jól mosd meg, a tönköket óvatosan szedd ki. Ne dobd el, hanem vágd fel. A hagymát, a fokhagymát és a paradicsomot is aprítsd fel. Önts kevés olajat egy lábosba, tedd rá az összevagdalt hozzávalókat, szórd meg sóval és borssal, majd párold meg kis lángon négy-öt perc alatt.

Vedd le a tűzről, add hozzá a tojást, szórd meg aprított petrezselyemmel, a reszelt sajt felével és annyi zsemlemorzsával, hogy a töltelék összeálljon, de ne legyen túl kemény. Ezt a masszát töltsd kanállal a gombákba, mindegyik tetejére szórj sajtot. Sorakoztasd őket egy tűzálló tálba, locsold meg olajjal, és süsd meg 200 fokon 30 perc alatt.

0 Megjegyzések

Hirdetés