A hajdúszoboszlói országos hírportál! Tesztüzemmód!

Héjában sült, töltött krumpli: így készítsd el otthon az angolok kedvencét

Ennél jobb sült krumplira nem is vágyhatsz, tele van mindenféle jóval, és pofonegyszerű elkészíteni.
Őszi esték kedvence a héjában sült, töltött krumpli. Tipikus angol fogás, amit szinte minden pubban rendelhetsz. Húsos, sajtos, zöldséges változatban is készítik. Persze otthon is egyszerűen összedobhatod. A sajtos-tejfölös töltött krumpli biztosan a kedvenceid közé fog tartozni.
 

Hozzávalók:

    4 db krumpli
    10 dkg sajt
    2 dl tejföl
    2 evőkanál olívaolaj
    2 szál petrezselyem
    1 db paradicsom
    só
    snidling
 

Elkészítés:

Válogass jó nagy krumplikat, majd alaposan mosd meg, akár meg is dörzsölheted. Törölgesd meg mindegyiket, és várj egy kicsit, amíg megszáradnak. Szurkáld meg több helyen villával. Rendezd a krumplikat sütőpapírral bélelt tepsibe, kend meg olajjal, majd szórd meg sóval.

Dugd forró sütőbe, és süsd 200 fokon egy órán át. Amikor puha, és könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd ki a sütőből, és vágd be a tetejét kereszt alakban. Locsold meg tejföllel, szórd meg snidlinggel, és díszítsd paradicsommal, petrezselyemmel. Ha szeretnéd, hogy ráolvadjon a sajt, dugd vissza pár percre a sütőbe.

0 Megjegyzések

Hirdetés