A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűszeres darált hússal töltött cukkini sok sajttal: igazi ínyenc ebéd

Csak fantázia kérdése, hogy mivel töltöd meg a zsenge cukkiniket. Darált hússal jó laktató, a nyúlós sajt pedig csábító.
A cukkini a nyár egyik kedvenc zöldsége. Semleges íze miatt szinte bármihez illik, bármivel ízesíthető. Töltve talán még finomabb és laktatóbb, mint rántva. A fűszeres darált hús mellett zöldségekkel is feldobhatod. Sütőben és grillen is megsütheted.
 

Hozzávalók 4 személyre:

    2 db cukkini
    50 dkg darált hús
    20 dkg sajt
    15 dkg paradicsom
    1 fej vöröshagyma
    2 gerezd fokhagyma
    só
    bors
    petrezselyem
    1 teáskanál citromlé
 

Elkészítés:

A cukkinit mosd meg, és hosszában vágd ketté. A belsejét kanállal szedd ki, de ne dobd ki. Hevíts kevés zsiradékot egy lábosban, és dobd bele az apróra vágott vöröshagymát. Dinszteld meg, rakd hozzá a fokhagymát, és azzal is süsd egy kicsit. Mehet hozzá a hús, majd fűszerezd sóval, borssal. Szórd hozzá a cukkini belsejét, önts hozzá kevés vizet, és párold 20 percig.

A cukkinicsónakokat rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, és kanalazd bele a tölteléket. Rakj a húsos rétegre paradicsomot, szórd meg reszelt sajttal és aprított petrezselyemmel. Előmelegített sütőben süsd meg 20-25 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések