Szaftos, darált húsos, töltött padlizsán sok sajttal: könnyű, ínycsiklandó vacsora az egész családnak

A padlizsán darált hússal töltve igazán laktató, mégsem terheli meg a gyomrot, és még az elkészítése sem jelent kihívást.
Nehéz felsorolni, hogy a zöldségektől a húsokig milyen sokféle finomsággal töltheted meg a padlizsánt. Ezzel a változattal az ínyenceknek is kedvezhetsz. A darált hús kellemesen fűszeres, a sajt nyúlós, ropogós. Köret sem kell hozzá, mégsem állsz fel üres gyomorral az asztaltól.
 

Hozzávalók:

    40 dkg darált hús
    20 dkg sajt
    2 db padlizsán
    3 db paradicsom
    1 db lilahagyma
    2 gerezd fokhagyma
    2 evőkanál olaj
    1 teáskanál pirospaprika
    só
    bors
 

Elkészítés:

A padlizsánokat mosd meg, majd vágd ketté, és kanállal szedd ki a belsejüket. Sorakoztasd vajjal kikent, hőálló tálba. A lilahagymát aprítsd fel, és futtasd meg kevés olajon. Add hozzá a darált húst, és kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd ízlés szerint, rakd hozzá a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, majd a kikapart padlizsán belsejét, és párold fedő alatt.

A padlizsánokat töltsd meg a darált húsos keverékkel, tedd rá a paradicsomot, és mehet a sütőbe. Süsd 20 percig, majd szórd rá a reszelt sajtot. Süsd tovább, ha szépen megpirul, kiveheted a sütőből.

0 Megjegyzések

Hirdetés