A padlizsán darált hússal töltve igazán laktató, mégsem terheli meg a gyomrot, és még az elkészítése sem jelent kihívást.
Nehéz felsorolni, hogy a zöldségektől a húsokig milyen sokféle finomsággal töltheted meg a padlizsánt. Ezzel a változattal az ínyenceknek is kedvezhetsz. A darált hús kellemesen fűszeres, a sajt nyúlós, ropogós. Köret sem kell hozzá, mégsem állsz fel üres gyomorral az asztaltól.
Hozzávalók:
40 dkg darált hús
20 dkg sajt
2 db padlizsán
3 db paradicsom
1 db lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
1 teáskanál pirospaprika
só
bors
20 dkg sajt
2 db padlizsán
3 db paradicsom
1 db lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
1 teáskanál pirospaprika
só
bors
Elkészítés:
A padlizsánokat mosd meg, majd vágd ketté, és kanállal szedd ki a belsejüket. Sorakoztasd vajjal kikent, hőálló tálba. A lilahagymát aprítsd fel, és futtasd meg kevés olajon. Add hozzá a darált húst, és kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd ízlés szerint, rakd hozzá a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, majd a kikapart padlizsán belsejét, és párold fedő alatt.
A padlizsánokat töltsd meg a darált húsos keverékkel, tedd rá a paradicsomot, és mehet a sütőbe. Süsd 20 percig, majd szórd rá a reszelt sajtot. Süsd tovább, ha szépen megpirul, kiveheted a sütőből.
A padlizsánokat töltsd meg a darált húsos keverékkel, tedd rá a paradicsomot, és mehet a sütőbe. Süsd 20 percig, majd szórd rá a reszelt sajtot. Süsd tovább, ha szépen megpirul, kiveheted a sütőből.
0 Megjegyzések