Tojással töltött, sült paradicsom sok mozzarellával a tetején: tökéletes vacsora egyszerűen

A tojással töltött, sült paradicsom nagyon finom, és csak kicsivel több munka összedobni, mint a rántottát.
Hétvégén, szabadság alatt tálald extrán a tojást! Már finom édes a paradicsom, így készíts belőle minél többször valami igazán jót. Tojással töltve, fűszerekkel megbolondítva tényleg különleges. Ha még laktatóbbá tennéd, baconnel is megpakolhatod.
 

Hozzávalók 4 személyre:

    20 dkg mozzarella
    6 db nagy paradicsom
    6 db tojás
    0.5 dl tejszín
    só
    bors
    zöldfűszerek
 

Elkészítés:

A paradicsomokat mosd meg, és csepegtesd le konyhai papírtörlőn. Vágd le a tetejüket, a belsejüket kanalazd ki. Sózd, borsozd meg ízlés szerint, és mindegyikbe üss egy tojást.  Locsold meg tejszínnel, majd rakd rá a lecsepegtetett, kisebb darabokra vágott mozzarellát. Rendezd a paradicsomokat olívaolajjal kikent tepsibe.

Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Ha a tojás éppen megszilárdul, a sajt pedig megpirul, vedd ki a sütőből. Szórd meg zöldfűszerrel, snidlinggel, zöldhagymával, és még melegen tálald.

0 Megjegyzések

Hirdetés