A tojással töltött, sült paradicsom nagyon finom, és csak kicsivel több munka összedobni, mint a rántottát.
Hétvégén, szabadság alatt tálald extrán a tojást! Már finom édes a paradicsom, így készíts belőle minél többször valami igazán jót. Tojással töltve, fűszerekkel megbolondítva tényleg különleges. Ha még laktatóbbá tennéd, baconnel is megpakolhatod.
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg mozzarella
6 db nagy paradicsom
6 db tojás
0.5 dl tejszín
só
bors
zöldfűszerek
6 db nagy paradicsom
6 db tojás
0.5 dl tejszín
só
bors
zöldfűszerek
Elkészítés:
A paradicsomokat mosd meg, és csepegtesd le konyhai papírtörlőn. Vágd le a tetejüket, a belsejüket kanalazd ki. Sózd, borsozd meg ízlés szerint, és mindegyikbe üss egy tojást. Locsold meg tejszínnel, majd rakd rá a lecsepegtetett, kisebb darabokra vágott mozzarellát. Rendezd a paradicsomokat olívaolajjal kikent tepsibe.
Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Ha a tojás éppen megszilárdul, a sajt pedig megpirul, vedd ki a sütőből. Szórd meg zöldfűszerrel, snidlinggel, zöldhagymával, és még melegen tálald.
0 Megjegyzések