Baconbe göngyölt, töltött paprika a sütőből: egyszerű, mégis ínyenc fogás

A baconös sült paprika húsok mellé kiváló köret, csak úgy magában pedig könnyű, ízletes vacsora is lehet.
Igazi különlegesség és változatosság lehet a fűszeres túróval sült, töltött paprika. Ha baconbe tekered, még ízletesebb lesz. A legjobb választás hozzá a kaliforniai, a pritamin vagy a kápia paprika. A zamatos, illatos, fehérjében gazdag fogás langyosan és hidegen is nagyon finom.
 

Hozzávalók 4 személyre:

    4 db tölthető paprika
    8 szelet bacon
    25 dkg túró
    2 dl tejföl
    1 db paradicsom
    1 db lilahagyma
    3 szál petrezselyem
    1 teáskanál pirospaprika
    só
    bors
 

Elkészítés:

A paprikát alaposan mosd meg, a tetejét vágd le, a magházat szedd ki. A túrót nyomkodd meg villával, rakd hozzá a tejfölt, a kis darabokra vágott lilahagymát és paradicsomot, az aprított petrezselymet. Fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, és az egészet keverd össze.

Töltsd meg a masszával a paprikákat, és tekerd be baconnel. Pakold olajjal kikent tepsibe, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon 25 perc alatt.

0 Megjegyzések

Hirdetés