A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Édeskés és füstös, grillezett zöldségsaláta, frissítő dresszinggel

A grillezett zöldségsaláta a legideálisabb nyári köret sültek mellé, de önmagában is finom.
Ha már előveszed a grillsütőt, a húsok mellett süss rajta zöldségeket is! Most igazán bőséges a kínálat, így a hizlaló krumpli helyett tényleg változatos zöldségköretekkel örvendeztetheted meg vendégeidet. A cukkini remek választás, de kapható még spárga, vagy akár mirelitet is használhatsz. Dobd fel a vegyes zöldségköretet ínyenc öntettel is!

Hozzávalók:

    20 dkg koktélparadicsom
    1 csokor spárga
    1 db cukkini
    0.5 dl olívaolaj
    1 bögre bébispenót
    1 teáskanál citromlé
    2 gerezd fokhagyma
    0.5 csokor petrezselyem
    1 teáskanál cukor
    só
    bors

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan mosd meg. A cukkinit karikázd fel, a paradicsomot is vágd fel. A spárgát pucold meg, és dobd forrásban lévő sós, cukros vízbe. Főzd öt-hét percig, és öblítsd le hideg vízzel, majd vágd fel nagyjából azonos darabokra. Rakd a többi zöldséggel együtt forró, olajjal megkent grillrácsra, és süsd addig, amíg elkezd színesedni. Közben forgasd.

Rakd a grillezett zöldségeket egy tálba, és tedd hozzá a megmosott bébispenótot. Az öntethez keverd össze az olajat, a citrom levét, a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot és az aprított petrezselymet. Locsold meg vele a zöldségeket. Jól forgasd össze, és már tálalhatod is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések