Ezt most kell elkészítened! A málna savanykás, friss, a piskóta pedig édes és szép magas.
Érdemes kihasználni azt a rövid időszakot, amíg friss az egészséges, zamatos málna. Ilyenkor rakj minél több gyümölcsöt a sütikbe is. Az alap ezúttal a klasszikus, hattojásos piskóta, ami szép magas és jó levegős lesz. Süsd tortaformában, még mutatósabb. Ha nem akarod túlbonyolítani a sütést, a főzött krém helyett dobd fel tejszínnel a tésztát.
Hozzávalók 16 szelethez:
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
6 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
A KRÉMHEZ
35 dkg málna
4 dl habtejszín
3 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag zselatinfix
Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a sárgákat keverd ki jól a kétféle cukorral. A fehérjét verd kemény habbá a csipet sóval, majd dolgozd hozzá a tojássárgás keveréket. Az átszitált lisztet részletekben forgasd a masszába. Ügyelj, hogy ne törd meg a habot.
Egyengesd a masszát kivajazott, kilisztezett, közepes méretű tepsibe vagy tortaformába, és előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. Amikor már szép magas és aranybarna, teszteld tűpróbával. Ha a piskótába szúrt tű vagy fogvájó nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Hagyd a formában kihűlni.
A krémhez a hideg tejszínt verd kemény habbá, add hozzá a zselatinfixet, majd a cukrot, a vaníliát, és verd még tovább. A kihűlt piskótát vágd ketté, és kend meg az első lapot a tejszínnel. Rakj rá megmosott, lecsepegtetett málnát, és fedd be a piskótával, majd mehet a tetejére a maradék tejszín és a málna.
0 Megjegyzések