A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sajtos-paradicsomos csirkemell a sütőből: fenséges mediterrán ebéd

Olvadozó sajt, édeskés paradicsom, kellemes fűszerek: az egyszerű csirkemell is lehet fejedelmi.
Varázsolj mediterrán fogást az asztalra ebédre vagy vacsorára! Ha szereted a capresét, tehát a paradicsomos mozzarellát, dobd fel vele a csirkemellet! Ilyenkor a legfinomabb, hisz a szabadtéri paradicsomok most már nagyon érettek, a sütőben pedig még édesebbé, zamatosabbá válnak. 

Hozzávalók 4 személyre:

6 szelet csirkemell
2 db paradicsom
6 szelet mozzarella
1 teáskanál oregánó
1 ág bazsalikom
bors

Elkészítés:

Ha szükséges, a húst szeleteld fel, majd öblítsd le, és itasd fel róla papírtörlővel a nedvességet. Sózd, borsozd ízlés szerint, szórj rá oregánót. Egy tepsit kenj ki kevés zsiradékkal, és rendezd el benne a csirkemelleket. Tedd forró sütőbe, és süsd 180 fokon 30 percig. 

A megmosott paradicsomot vágd fel ízlés szerint, a mozzarellát is szeleteld fel, majd rakd a már puha csirkemellszeletekre. Szórd meg bazsalikommal is, majd told vissza a sütőbe, és süsd még körülbelül 15 percig. Amikor a sajt ráolvad, kiveheted a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések