A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Krémes, málnás tiramisu pohárban: nyáron így a legfinomabb

Nem feltétlenül kell, hogy a tiramisu kávés legyen. A málnás változat igazán könnyed, üdítő nyári finomság.
Az olaszok kedvenc desszertje, a tiramisu a nyár gyümölcseivel is fantasztikus, a málna, mivel puha, különösen alkalmas ehhez a desszerthez. Krémes, nem túl édes, és villámgyorsan elkészül. Poharakban, tálkákban szervírozva igazán mutatós. 

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg mascarpone
30 dkg málna
25 dkg babapiskóta
15 dkg cukor
5 db tojás
2 dl frissen facsart narancslé
2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A krémhez a tojásokat válaszd ketté, és a sárgáját keverd ki jól, szinte fehéredésig 10 dkg cukorral és a vaníliával. Forgasd hozzá a mascarponét, és azzal is dolgozd össze. A tojásfehérjét is verd kemény habbá, majd keverd össze a mascarponéval. 
A málnát mosd meg, csepegtesd le, a felét törd össze villával vagy botmixerrel, és add hozzá a maradék cukrot. A babapiskótát mártsd egy kicsit a narancslébe, tedd a pohár aljába.Rétegezd a hozzávalókat a pohárba, tehát a további babapiskótát, a mascarponés krémet és a málnás szirupot. A tetejét rakd ki ízlésesen gyümölccsel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések