Hirdessen itt

Ropogósra sült csirke görögösen: paradicsomos, fetás salátával

Igazi nyárias, mediterrán fogás! A hús a páctól fantasztikusan zamatos lesz. Ha görögös salátaágyon tálalod, külön köretről nem is kell gondoskodnod.
A sült csirke a hétvégi ebédek sztárja. Ha teheted, kísérletezz, és készítsd el mindig egy kicsit másként. Görögös pácban, sok fokhagymával, olívaolajjal, oregánóval igazán ízletes lesz az étel. Hát még, ha egy könnyed salátát is összedobsz mellé. Az már mindegy is, hogy mellből, szárnyból vagy combból készíted. Ha elöl van a grilled, azon süsd meg a húst.

Hozzávalók 4 személyre:

A húshoz
    1 db csirke
    5 gerezd fokhagyma
    1 teáskanál citromlé
    1 dl olívaolaj
    2 teáskanál oregánó
    1 mokkáskanál kakukkfű
    só
    bors

A salátához
    10 dkg olivabogyó
    10 dkg feta sajt
    2 db paradicsom
    1 db uborka
    1 db lilahagyma
    5 cl olívaolaj
    1 ág oregánó
    1 ág bazsalikom
    só
 

Elkészítés:

A húst öblítsd le, majd sózd be ízlés szerint. Keverd össze az olívaolajat, a citromlevet, a borsot, az áttört fokhagymát, az oregánót és a kakukkfüvet. Dörzsöld be a csirkét a fűszeres keverékkel. Takard le, majd pihentesd legalább két-három órán át, még jobb, ha egy egész éjszakán át pácolod. Rakd a húst kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és süsd meg 180 fokon körülbelül 40 perc alatt. Közben forgasd a csirkedarabokat. Grillsütőre is rakhatod a húst. Kenegetve, forgatva süsd addig, amíg szép piros nem lesz.

A salátához a hagymát pucold meg, majd a paradicsommal és az uborkával együtt vágd fel ízlés szerint. Rakd egy tálba, tedd hozzá az olajbogyót, öntsd le az olívaolajjal, sózd meg ízlés szerint, szórd meg oregánóval, bazsalikommal, majd morzsold rá a fetát. Tálaláskor a hússal együtt kínáld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések