A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fantasztikus, házi sangría: ezzel dobd fel a nyári estéket

Vigyázz, mert nagyon itatja magát! A jól behűtött, fűszeres, gyümölcsös sangría kerti partik, baráti beszélgetések kedvenc itala.
Nincsenek kerti partik az édeskés, gyümölcsös sangría nélkül. A spanyolok rajonganak érte. Az alapja a bor, de egyes helyeken pezsgőt is öntenek hozzá. Fontos, hogy jó minőségű alkoholból készítsd. Az már ízléstől függ, hogy az édeskés vagy a száraz változat mellett döntesz. Bármilyen gyümölccsel feldobhatod, amit otthon találsz.
 

Hozzávalók:

    1 üveg vörösbor
    5 dl ásványvíz
    25 dkg eper
    3 db narancs
    1 db lime
    4 cl narancslikőr
    5 evőkanál cukor
    2 rúd fahéj
    2 db alma
 

Elkészítés:

A gyümölcsöket pucold meg, mosd meg, a nagyobbakat vágd fel tetszés szerint, majd rakd egy tálba. A cukrot és a narancslikőrt melegítsd össze. Nem kell forralni, a lényeg, hogy a cukor elolvadjon.

Öntsd a borral és a vízzel együtt a gyümölcsökre, majd rakd hozzá a fahéjat. Tedd a hűtőbe legalább két-három órára. Találás előtt vedd ki a fahéjat, és már töltheted is poharakba. A nagy forróságban jégkockát is dobhatsz bele.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések