Vigyázz, mert nagyon itatja magát! A jól behűtött, fűszeres, gyümölcsös sangría kerti partik, baráti beszélgetések kedvenc itala.
Nincsenek kerti partik az édeskés, gyümölcsös sangría nélkül. A spanyolok rajonganak érte. Az alapja a bor, de egyes helyeken pezsgőt is öntenek hozzá. Fontos, hogy jó minőségű alkoholból készítsd. Az már ízléstől függ, hogy az édeskés vagy a száraz változat mellett döntesz. Bármilyen gyümölccsel feldobhatod, amit otthon találsz.
Hozzávalók:
1 üveg vörösbor
5 dl ásványvíz
25 dkg eper
3 db narancs
1 db lime
4 cl narancslikőr
5 evőkanál cukor
2 rúd fahéj
2 db alma
5 dl ásványvíz
25 dkg eper
3 db narancs
1 db lime
4 cl narancslikőr
5 evőkanál cukor
2 rúd fahéj
2 db alma
Elkészítés:
A gyümölcsöket pucold meg, mosd meg, a nagyobbakat vágd fel tetszés szerint, majd rakd egy tálba. A cukrot és a narancslikőrt melegítsd össze. Nem kell forralni, a lényeg, hogy a cukor elolvadjon.
Öntsd a borral és a vízzel együtt a gyümölcsökre, majd rakd hozzá a fahéjat. Tedd a hűtőbe legalább két-három órára. Találás előtt vedd ki a fahéjat, és már töltheted is poharakba. A nagy forróságban jégkockát is dobhatsz bele.
Öntsd a borral és a vízzel együtt a gyümölcsökre, majd rakd hozzá a fahéjat. Tedd a hűtőbe legalább két-három órára. Találás előtt vedd ki a fahéjat, és már töltheted is poharakba. A nagy forróságban jégkockát is dobhatsz bele.
0 Megjegyzések