A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Grillezett, fűszeres csirkemáj: így biztosan nem lesz rágós

Fokhagymával, friss zöldfűszerekkel nagyon ízletes a csirkemáj. Grillen sütve pikk-pakk elkészül.
A csirkemáj tele van fontos vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Grillpartikon is bátran bevetheted. Sütés előtt feltétlenül pácold be, hogy finomabb, omlósabb legyen. Főleg a nagy melegben vigyázz a májjal, mert könnyen megromlik. Így csak sütés előtt vedd ki a hűtőből. Kínálhatod grillezett zöldségekkel, salátával, még jobb, ha krumplit is húzol a nyársra. 
 

Hozzávalók 4 személyre:

    50 dkg csirkemáj
    40 dkg krumpli
    4 evőkanál olaj
    4 gerezd fokhagyma
    0.5 csokor petrezselyem
    só
    bors
 

Elkészítés:

A csirkemájat nézd át, ha szükséges, tisztítsd meg. Távolítsd el róla a hártyákat és az ereket is. Vágd fel azonos nagyságú darabokra, hogy ugyanannyi idő alatt süljenek meg. Az olajat keverd össze borssal, petrezselyemmel, zúzott fokhagymával, majd kend be vele a májdarabokat. Takard le, és pácold legalább egy-két órát. A nyársakat áztasd vízbe 15 percre.

Közben a krumplit pucold meg, és a májjal felváltva tűzd a nyársakra. Közepes lángon, forgatva süsd meg körülbelül 15 perc alatt. Ha kívül szép barna, belül pedig nem véres, leveheted a grillről. Csak a tányéron sózd meg, különben keménnyé, rágóssá válhat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések