A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mediterrán paradicsomleves 20 perc alatt: az olaszok így készítik

A mediterrán fűszerezésű paradicsomleves hidegen-melegen egyaránt finom, ráadásul jó sűrű.
Ha így készíted a paradicsomlevest, minden falatról Olaszország jut majd az eszedbe! A paradicsomhoz jól illenek a különféle zöldfűszerek, a bazsalikom, az oregánó és a rozmaring. Az olaszok nem spórolnak velük. Hogy fokozzák az élvezetet, mozzarellát is tesznek a tetejére. Ha konzervből készül, villámgyorsan megfő.
 

Hozzávalók 4 személyre:

    30 dkg darabos paradicsomkonzerv
    0.5 db kaliforniai paprika
    3 evőkanál olívaolaj
    2 gerezd fokhagyma
    só
    bors
    oregánó
    bazsalikom
    rozmaring
    cukor
 

Elkészítés:

Az olívaolajat öntsd egy lábosba, és hevítsd fel. Add hozzá a préselt fokhagymát, majd, amikor színesedni, illatozni kezd, tedd hozzá a kisebb darabokra vágott kaliforniai paprikát. Rakd hozzá a paradicsomkonzervet, és öntsd fel egy liter vízzel.

Morzsolj bele a húsleveskockát, fűszerezd sóval, borssal, oregánóval, rozmaringgal és bazsalikommal. Főzd 10 percig, majd húzd le a tűzről. Pépesítsd botmixerrel. Ha nem találod elég édesnek, cukrot is dobhatsz hozzá. Tálaláskor megszórhatod mozzarellával, vagy tésztát is főzhetsz bele.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések