A mediterrán fűszerezésű paradicsomleves hidegen-melegen egyaránt finom, ráadásul jó sűrű.
Ha így készíted a paradicsomlevest, minden falatról Olaszország jut majd az eszedbe! A paradicsomhoz jól illenek a különféle zöldfűszerek, a bazsalikom, az oregánó és a rozmaring. Az olaszok nem spórolnak velük. Hogy fokozzák az élvezetet, mozzarellát is tesznek a tetejére. Ha konzervből készül, villámgyorsan megfő.
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg darabos paradicsomkonzerv
0.5 db kaliforniai paprika
3 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
só
bors
oregánó
bazsalikom
rozmaring
cukor
0.5 db kaliforniai paprika
3 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
só
bors
oregánó
bazsalikom
rozmaring
cukor
Elkészítés:
Az olívaolajat öntsd egy lábosba, és hevítsd fel. Add hozzá a préselt fokhagymát, majd, amikor színesedni, illatozni kezd, tedd hozzá a kisebb darabokra vágott kaliforniai paprikát. Rakd hozzá a paradicsomkonzervet, és öntsd fel egy liter vízzel.
Morzsolj bele a húsleveskockát, fűszerezd sóval, borssal, oregánóval, rozmaringgal és bazsalikommal. Főzd 10 percig, majd húzd le a tűzről. Pépesítsd botmixerrel. Ha nem találod elég édesnek, cukrot is dobhatsz hozzá. Tálaláskor megszórhatod mozzarellával, vagy tésztát is főzhetsz bele.
0 Megjegyzések