A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A V4-eknek nem kell Frans Timmermans

A tagországok állam- és kormányfői vasárnap rendkívüli csúcstalálkozót tartanak Brüsszelben, amelynek egyetlen napirendi pontjaként a főbb EU-intézmények vezetői tisztségeinek betöltéséről tárgyalnak. A V4-ek határozottan jelezték: ellenzik Frans Timmermans jelölését az Európai Bizottság élére.
Ahogy arról már több lap is beszámolt, a V4-ek egyöntetűen ellenzik Frans Timmermans jelölését. Ezzel kapcsolatban Andrej Babis cseh és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő is beszélt a brüsszeli uniós csúcsértekezlet előtt.
Attól tartok, hogy nem ő a megfelelő személy Európa egyesítésére, ugyanis az volt a benyomásunk korábban, hogy nem igazán viszonyul pozitívan a térségünkhöz...

- jelentette ki rövid sajtótájékoztatóján Babis a találkozóra érkezve.

Rámutatott, hogy a visegrádi négyek ellenzik minden jelenlegi listavezető kinevezését, ugyanakkor nincs közös jelöltjük a posztra. Hozzátette, több nőre lenne szükség a vezető pozíciókban. A földrajzi egyensúly szükségességét is hangsúlyozta, de nem említett konkrét neveket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések