A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogós, meggyes leveles táska: villámgyorsan elkészül, és szuperfinom

Gyorsan szeretnél valami isteni édességet készíteni? Vesd be a meggyes táskát! Ha leveles tészta az alapja, alig lesz vele munka.
A nagy melegben ne kínlódj a tészta készítésével, a bolti is megteszi. Igazán étvágygerjesztő pitéket, táskákat varázsolhatsz belőle. Most érik a lédús, zamatos meggy, így tökéletes választás a sütihez. Finomabb lesz a töltelék, ha egy kicsit összefőzöd, és vaníliával, fahéjjal ízesíted. Ha nincs szezon, befőttet is használhatsz.

Hozzávalók 4 személyre:

    70 dkg meggy
    50 dkg leveles tészta
    2 evőkanál cukor
    2 teáskanál étkezési keményítő
    1 db tojás
    1 csomag vaníliás cukor
    1 teáskanál fahéj
    mandulaforgács

Elkészítés:

A töltelékhez a meggyet magozd ki, mosd meg, csepegtesd le. Locsold meg a citromlével, adj hozzá kevés vizet, szórd hozzá a keményítőt, a cukrot, a vaníliát, a fahéjat, és forrald össze. Húzd le a tűzről, és várd meg, míg kihűl. Ha fagyasztott leveles tésztával dolgozol, vedd ki a hűtőből, és hagyd szobahőmérsékleten teljesen kiolvadni. Lisztezett felületen nyújtsd körülbelül két-három milliméteresre, és pizzavágóval vagy éles késsel vágd fel téglalap alakúra.


A lapok felére kanalazz a töltelékből, majd fedd be az üresen hagyott tésztával. A széleket kend be a felvert tojással, és jól nyomkodd össze. Így sütés közben nem fog kifolyni a töltelék. A táskákat rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejüket kend meg a maradék tojással, majd vagdosd be egy-két helyen. Szórhatsz még rá mandulaforgácsot, esetleg kristálycukrot is. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd szép pirosra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések