Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ropogós krumplibundában sült, töltött csirkemell: különleges, de nem macerás

Változtass a megszokott paníron, dobd fel a csirkemellet fűszeres krumplibundával! A gombás-sajtos töltelék is isteni.
A töltött, göngyölt, rántott csirkemellel képtelenség melléfogni. Ebben a receptben az a különleges, hogy nem hagyományos panír, hanem fűszeres krumplibunda kerül a húsra. Laktató, a töltelék jól variálható, kívül fantasztikusan ropogós, belül pedig finom puha, omlós lesz a hús.
 

Hozzávalók 4 személyre:

    2 db csirkemell
    30 dkg gomba
    15 dkg sajt
    1 db vöröshagyma
    1 csokor petrezselyem
    só
    1 gerezd fokhagyma
    bors
    olaj

A krumplibundához
    10 dkg liszt
    2 db nagyobb krumpli
    2 db tojás
    2 gerezd fokhagyma
    só
    bors
    olaj
 

Elkészítés:

A hagymát pucold meg, aprítsd fel, és kevés olajon süsd üvegesre. Add hozzá a meghámozott, feldarabolt gombát, és ízlés szerint sózd, borsozd. Dobd hozzá az aprított fokhagymát, a petrezselymet, és süsd addig, amíg a gomba megpuhul.

A csirkemellet öblítsd le, és itasd le róla a nedvességet. Vágd vékonyabb szeletekre, és oszd el a húsokon egyformán a gombát. Szórd meg reszelt sajttal, és göngyöld fel. Tűzd meg fogvájóval vagy hústűvel, hogy ne nyíljon szét sütés közben.

A krumplit hámozd meg, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Add hozzá a tojást, a lisztet, és jól keverd össze. Palacsintaszerű masszát kell kapnod. Ízesítsd zúzott fokhagymával, sóval és borssal. A húst forgasd meg kevés lisztben, majd a krumplis masszában, és bő, forró olajban süsd aranybarnára. Közben forgasd, hogy egyformán piruljon a bunda. Az olajból kiszedve alaposan csepegtesd le papírtörlőn.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések