Változtass a megszokott paníron, dobd fel a csirkemellet fűszeres krumplibundával! A gombás-sajtos töltelék is isteni.
A töltött, göngyölt, rántott csirkemellel képtelenség melléfogni. Ebben a receptben az a különleges, hogy nem hagyományos panír, hanem fűszeres krumplibunda kerül a húsra. Laktató, a töltelék jól variálható, kívül fantasztikusan ropogós, belül pedig finom puha, omlós lesz a hús.
Hozzávalók 4 személyre:
2 db csirkemell
30 dkg gomba
15 dkg sajt
1 db vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
só
1 gerezd fokhagyma
bors
olaj
A krumplibundához
10 dkg liszt
2 db nagyobb krumpli
2 db tojás
2 gerezd fokhagyma
só
bors
olaj
30 dkg gomba
15 dkg sajt
1 db vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
só
1 gerezd fokhagyma
bors
olaj
A krumplibundához
10 dkg liszt
2 db nagyobb krumpli
2 db tojás
2 gerezd fokhagyma
só
bors
olaj
Elkészítés:
A hagymát pucold meg, aprítsd fel, és kevés olajon süsd üvegesre. Add hozzá a meghámozott, feldarabolt gombát, és ízlés szerint sózd, borsozd. Dobd hozzá az aprított fokhagymát, a petrezselymet, és süsd addig, amíg a gomba megpuhul.
A csirkemellet öblítsd le, és itasd le róla a nedvességet. Vágd vékonyabb szeletekre, és oszd el a húsokon egyformán a gombát. Szórd meg reszelt sajttal, és göngyöld fel. Tűzd meg fogvájóval vagy hústűvel, hogy ne nyíljon szét sütés közben.
A krumplit hámozd meg, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Add hozzá a tojást, a lisztet, és jól keverd össze. Palacsintaszerű masszát kell kapnod. Ízesítsd zúzott fokhagymával, sóval és borssal. A húst forgasd meg kevés lisztben, majd a krumplis masszában, és bő, forró olajban süsd aranybarnára. Közben forgasd, hogy egyformán piruljon a bunda. Az olajból kiszedve alaposan csepegtesd le papírtörlőn.
A csirkemellet öblítsd le, és itasd le róla a nedvességet. Vágd vékonyabb szeletekre, és oszd el a húsokon egyformán a gombát. Szórd meg reszelt sajttal, és göngyöld fel. Tűzd meg fogvájóval vagy hústűvel, hogy ne nyíljon szét sütés közben.
A krumplit hámozd meg, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Add hozzá a tojást, a lisztet, és jól keverd össze. Palacsintaszerű masszát kell kapnod. Ízesítsd zúzott fokhagymával, sóval és borssal. A húst forgasd meg kevés lisztben, majd a krumplis masszában, és bő, forró olajban süsd aranybarnára. Közben forgasd, hogy egyformán piruljon a bunda. Az olajból kiszedve alaposan csepegtesd le papírtörlőn.
0 Megjegyzések