A kakaós kevert süti finom, puha, és egyáltalán nem száraz. Barackkal még vonzóbbá teheted.
A kevert sütiknek rengeteg a pozitívumuk: villámgyorsan összeállíthatók, egyszerűek, és a végtelenségig variálhatók. A kakaós tésztát ilyenkor dobd fel gyümölccsel, a sárga- vagy őszibarack tökéletes bele. Nincs benne semmi bonyolult, az ízét viszont sokáig a szádban érzed.
Hozzávalók 24 személyre:
35 dkg barack
25 dkg liszt
18 dkg cukor
3 evőkanál kakaópor
2.5 dl tej
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
1 csipet só
0.5 dl olaj
25 dkg liszt
18 dkg cukor
3 evőkanál kakaópor
2.5 dl tej
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
1 csipet só
0.5 dl olaj
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tába, rakd hozzá a sót, a kakaót és a sütőport. Egy másik edényben habosítsd a tojásokat a cukorral, a vaníliával, majd öntsd hozzá a tejet és az olajat. Forgasd hozzá a száraz hozzávalókat, és keverd csomómentesre. Rakd hozzá a kimagozott, kis darabokra vágott barackot.
Egyengesd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és tedd előmelegített sütőbe. Süsd meg körülbelül 30 perc alatt, majd teszteld tűpróbával. Ha a sütibe beleszúrsz egy fogvájót, és üresen húzod ki, biztosan elkészült. Amennyiben ragacsos lesz, süsd tovább.
Egyengesd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és tedd előmelegített sütőbe. Süsd meg körülbelül 30 perc alatt, majd teszteld tűpróbával. Ha a sütibe beleszúrsz egy fogvájót, és üresen húzod ki, biztosan elkészült. Amennyiben ragacsos lesz, süsd tovább.
0 Megjegyzések