Régimódi, cseresznyés tejpite: már a dédi is így készítette

A lágy, krémes tejpite békebeli édesség, főleg gyümölccsel csodás. A lédús cseresznye tökéletes bele.
Élvezd ki, hogy itt a cseresznyeszezon, készíts a friss, ropogós gyümölccsel finomabbnál finomabb sütiket! Remek választás a régimódi tejpite, amit már dédanyáink is szívesen sütöttek. Belül krémes, pudingszerű az állaga, és villámgyorsan összeállítható. Akkor az igazi, ha remegős.
 

Hozzávalók 16 szelethez:

    30 dkg cseresznye
    12 dkg liszt
    4 db tojás
    4 dl tej
    3 evőkanál cukor
    1 csomag vaníliás cukor
    2 teáskanál vaj
    1 csipet só
 

Elkészítés:

Keverd ki jól a tojást a cukorral, majd add hozzá a sót, a tejet és a vaníliát. Forgasd hozzá a lisztet, és dolgozd simára. Végül tedd hozzá az olvasztott vajat, majd szórd az egynemű tésztába a megmosott, kimagozott cseresznyét.

Simítsd a masszát egy vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába vagy tepsibe. Told forró sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld csak fel. Kínálhatod tejszínhabbal vagy fagyival is.

0 Megjegyzések

Hirdetés