A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Citromfüves, házi málnadzsem sütőben sütve: jó sűrű és krémes

Legközelebb ezzel a módszerrel próbálkozz! A sütőben sült, citromfüves málnadzsem fantasztikusan zamatos lesz.
Itt a málnaszezon, tehát épp ideje, hogy átmentsd télire az egészséges nyári gyümölcs csodás ízét. Bolondítsd meg citromfűvel, kicsit fanyarabb lesz! Ha sütőben sütöd, nem kell kevergetni, nincs szükség tartósítószerre vagy zselésítőre. A siker egyik titka a tiszta, fertőtlenített üveg. Jól jön majd a zamatos málnadzsem a sütikbe, a palacsintákba vagy épp a kenyeredre.
 

Hozzávalók:

    2 kg málna
    2 kg cukor
    3 evőkanál citromfű
 

Elkészítés:

Válogasd át a málnát, a dzsembe csak az egészséges szemeket tedd. Jó alaposan mosd meg, majd csepegtesd le. Rakd egy nagyobb, sütőpapírral bélelt tepsibe. Fontos, hogy az edény patyolattiszta legyen, és a gyümölcsöt ne zsúfold túl, mert akkor könnyebben leég. Szórd meg a cukorral és a citromfűvel.

Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd 30 percig. Amikor a cukor karamellizálódik, vedd ki a sütőből, és kevergesd pár percig, amíg a cukor elolvad. Töltsd elmosott, sterilizált és felforrósított üvegekbe. Zárd le légmentesen, állítsd fejre 10 percre, majd rakd párnák, plédek közé.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések