A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csábító, lime-os sajttorta sütés nélkül: így lesz omlós a tészta

Most ez az ideális desszert! A lime-os sajttorta lágy, krémes, és egyáltalán nem édes.
Jól néznek ki, finomak, hidegek, ám nemcsak ezekért szeretjük a sajttortákat. A legtöbbet sütni sem kell, így pikk-pakk elkészülnek, és szinte képtelenség elrontani. A tésztához elég csak összegyúrni a vajat és a kekszet. Jó alap lehet az omlós zabkeksz, a babapiskóta vagy bármelyik vajas változat. A legegyszerűbb késes robotgépben morzsásítani. Az alapmorzsát aztán ízesítheted fahéjjal, mogyorókrémmel, dióval, kakaóval is. A mascarponés-lime-os változatban nem fogsz csalódni.

Hozzávalók:

Az alaphoz
    20 dkg keksz
    10 dkg vaj

A krémhez
    50 dkg mascarpone
    12 evőkanál cukor
    2.5 dl habtejszín
    2 db lime
    1 csomag habfixáló
    1 csomag vaníliás cukor
 

Elkészítés:

A kekszet daráld le, vagy morzsásítsd aprítógépben. Sőt, nejlontasakba téve klopfolóval is össze tudod törni. Keverd hozzá az olvasztott vajat, és nyomkodd egy kapcsozott tortaformába. Ha nem túl édes a keksz, egy-két evőkanál cukrot tehetsz a masszába. Rakd a hűtőbe, legalább addig, amíg elkészíted a krémet, de még jobb, ha tovább pihenteted hideg helyen.

A tejszínt verd kemény habbá a fixálóval, majd részletekben forgasd hozzá a mascarponét. Add hozzá a cukrot, a vaníliát és az egyik lime frissen facsart levét. Egyengesd a masszát a kekszalapra, majd reszeld rá a maradék lime héját. Tedd a hűtőbe legalább két órára, hogy az ízek összeérjenek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések