Most ez az ideális desszert! A lime-os sajttorta lágy, krémes, és egyáltalán nem édes.
Jól néznek ki, finomak, hidegek, ám nemcsak ezekért szeretjük a sajttortákat. A legtöbbet sütni sem kell, így pikk-pakk elkészülnek, és szinte képtelenség elrontani. A tésztához elég csak összegyúrni a vajat és a kekszet. Jó alap lehet az omlós zabkeksz, a babapiskóta vagy bármelyik vajas változat. A legegyszerűbb késes robotgépben morzsásítani. Az alapmorzsát aztán ízesítheted fahéjjal, mogyorókrémmel, dióval, kakaóval is. A mascarponés-lime-os változatban nem fogsz csalódni.
Hozzávalók:
Az alaphoz
20 dkg keksz
10 dkg vaj
A krémhez
50 dkg mascarpone
12 evőkanál cukor
2.5 dl habtejszín
2 db lime
1 csomag habfixáló
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg keksz
10 dkg vaj
A krémhez
50 dkg mascarpone
12 evőkanál cukor
2.5 dl habtejszín
2 db lime
1 csomag habfixáló
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A kekszet daráld le, vagy morzsásítsd aprítógépben. Sőt, nejlontasakba téve klopfolóval is össze tudod törni. Keverd hozzá az olvasztott vajat, és nyomkodd egy kapcsozott tortaformába. Ha nem túl édes a keksz, egy-két evőkanál cukrot tehetsz a masszába. Rakd a hűtőbe, legalább addig, amíg elkészíted a krémet, de még jobb, ha tovább pihenteted hideg helyen.
A tejszínt verd kemény habbá a fixálóval, majd részletekben forgasd hozzá a mascarponét. Add hozzá a cukrot, a vaníliát és az egyik lime frissen facsart levét. Egyengesd a masszát a kekszalapra, majd reszeld rá a maradék lime héját. Tedd a hűtőbe legalább két órára, hogy az ízek összeérjenek.
A tejszínt verd kemény habbá a fixálóval, majd részletekben forgasd hozzá a mascarponét. Add hozzá a cukrot, a vaníliát és az egyik lime frissen facsart levét. Egyengesd a masszát a kekszalapra, majd reszeld rá a maradék lime héját. Tedd a hűtőbe legalább két órára, hogy az ízek összeérjenek.
0 Megjegyzések