Legyen igazán egyszerű az ebéd! A fetás-paradicsomos tésztát pikk-pakk összedobod, mégis finom és otthon készített fogás.
Ha túlságosan elfoglalt vagy, akkor is legyen időd egy jó ebédre vagy vacsorára! A fetás-paradicsomos tészta remek választás, mert könnyed, mégis laktató. Az egészséges, finom paradicsom és a feta ezúttal is jók együtt. A sajt mellett a fűszerezés is mediterrán. Ezt akár hidegen is eheted.
10 dkg feta sajt
3 db paradicsom
3 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 ág oregánó
1 ág bazsalikom
só
bors
A paradicsomot vágd kisebb darabokra. A zúzott fokhagymát kevés olívaolajon süsd meg. Akkor jó, ha kezd pirulni, és illatozni. Mehet hozzá a paradicsom, azt is süsd egy-két percig, majd tedd hozzá a tésztát. Kicsit forgasd össze. Sózd, borsozd ízlés szerint, fűszerezd bazsalikommal és oregánóval. A végén szórd rá a feldarabolt feta sajtot. Ha túl száraznak találod, kevés olívaolajjal is meglocsolhatod.
Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg tészta10 dkg feta sajt
3 db paradicsom
3 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 ág oregánó
1 ág bazsalikom
só
bors
Elkészítés:
A tésztát dobd bő, lobogó vízbe, rakj hozzá egy teáskanál sót, és főzd meg körülbelül nyolc-tíz perc alatt. Akkor az igazi, ha fogkemény, tehát már nem roppanós, de nem is puha. Szűrd le, csepegtesd le.A paradicsomot vágd kisebb darabokra. A zúzott fokhagymát kevés olívaolajon süsd meg. Akkor jó, ha kezd pirulni, és illatozni. Mehet hozzá a paradicsom, azt is süsd egy-két percig, majd tedd hozzá a tésztát. Kicsit forgasd össze. Sózd, borsozd ízlés szerint, fűszerezd bazsalikommal és oregánóval. A végén szórd rá a feldarabolt feta sajtot. Ha túl száraznak találod, kevés olívaolajjal is meglocsolhatod.
0 Megjegyzések