A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fetás, paradicsomos tészta: 20 perc sem kell hozzá

Legyen igazán egyszerű az ebéd! A fetás-paradicsomos tésztát pikk-pakk összedobod, mégis finom és otthon készített fogás.
Ha túlságosan elfoglalt vagy, akkor is legyen időd egy jó ebédre vagy vacsorára! A fetás-paradicsomos tészta remek választás, mert könnyed, mégis laktató. Az egészséges, finom paradicsom és a feta ezúttal is jók együtt. A sajt mellett a fűszerezés is mediterrán. Ezt akár hidegen is eheted.

Hozzávalók 4 személyre:

    25 dkg tészta
    10 dkg feta sajt
    3 db paradicsom
    3 evőkanál olívaolaj
    2 gerezd fokhagyma
    1 ág oregánó
    1 ág bazsalikom
    só
    bors

Elkészítés:

A tésztát dobd bő, lobogó vízbe, rakj hozzá egy teáskanál sót, és főzd meg körülbelül nyolc-tíz perc alatt. Akkor az igazi, ha fogkemény, tehát már nem roppanós, de nem is puha. Szűrd le, csepegtesd le.
A paradicsomot vágd kisebb darabokra. A zúzott fokhagymát kevés olívaolajon süsd meg. Akkor jó, ha kezd pirulni, és illatozni. Mehet hozzá a paradicsom, azt is süsd egy-két percig, majd tedd hozzá a tésztát. Kicsit forgasd össze. Sózd, borsozd ízlés szerint, fűszerezd bazsalikommal és oregánóval. A végén szórd rá a feldarabolt feta sajtot. Ha túl száraznak találod, kevés olívaolajjal is meglocsolhatod.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések