A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ellenállhatatlan, pihe-puha, túrós-meggyes süti: szinte szétolvad a szádban

Ennek a túrós sütinek az a különlegessége, hogy nem kell a tésztát és a tölteléket külön elkészíteni. Meggyel különösen csábító.
Ha egyszerű, túrós, gyümölcsös sütit készítenél, ezt bátran bevetheted! A semleges túrót könnyű ízesíteni, és egyszerű vele dolgozni. A tésztát nem kell nyújtani, keleszteni, nincs más dolgod, csak összekeverni a hozzávalókat. Mivel együtt érik a meggy és az egres, mindkettővel feldobhatod a tésztát, amihez a vaníliasodó is illik.

Hozzávalók:

    50 dkg túró
    50 dkg meggy
    20 dkg liszt
    12 dkg cukor
    2 db tojás
    1 csomag sütőpor
    1 csomag vaníliás cukor
    1 csipet só
    egres (elhagyható)

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat, a cukrot és a vaníliát keverd világosra, habosra, majd dolgozd össze a villával jól átnyomkodott túróval. A fehérjét verd kemény habbá, és a sütőporral, sóval vegyített liszttel felváltva forgasd a túrós masszához. Végül rakd hozzá a kimagozott meggyet.

Egyengesd a tésztát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 30 perc alatt. Végezz tűpróbát, ha a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések