Ennek a túrós sütinek az a különlegessége, hogy nem kell a tésztát és a tölteléket külön elkészíteni. Meggyel különösen csábító.
Ha egyszerű, túrós, gyümölcsös sütit készítenél, ezt bátran bevetheted! A semleges túrót könnyű ízesíteni, és egyszerű vele dolgozni. A tésztát nem kell nyújtani, keleszteni, nincs más dolgod, csak összekeverni a hozzávalókat. Mivel együtt érik a meggy és az egres, mindkettővel feldobhatod a tésztát, amihez a vaníliasodó is illik.
50 dkg meggy
20 dkg liszt
12 dkg cukor
2 db tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
egres (elhagyható)
Egyengesd a tésztát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 30 perc alatt. Végezz tűpróbát, ha a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből.
Hozzávalók:
50 dkg túró50 dkg meggy
20 dkg liszt
12 dkg cukor
2 db tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
egres (elhagyható)
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat, a cukrot és a vaníliát keverd világosra, habosra, majd dolgozd össze a villával jól átnyomkodott túróval. A fehérjét verd kemény habbá, és a sütőporral, sóval vegyített liszttel felváltva forgasd a túrós masszához. Végül rakd hozzá a kimagozott meggyet.Egyengesd a tésztát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 30 perc alatt. Végezz tűpróbát, ha a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből.
0 Megjegyzések