A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mennyei, vaníliakrémes pite: málnával és egressel valami csúcs

A málnával és egressel megbolondított, vaníliakrémes pite pikk-pakk elkészül, ha bolti leveles tészta az alapja.
Nem kell, hogy mindig túlbonyolítsd a sütést. Ha nyáron nincs kedved tésztakészítéssel foglalkozni, bátran vesd be a leveles tésztát. Csak egy isteni krémet kell összedobni hozzá, no meg gyümölccsel megszórni. Finomabb lesz a krém, ha nem pudingporból készíted.
 

Hozzávalók:

    1 csomag leveles tészta
    10 dkg málna
    10 dkg egres
    3 dl tej
    3 evőkanál cukor
    2 rúd vanília
    2 db tojássárgája
    1 evőkanál liszt
 

Elkészítés:

A krémhez a tej felét öntsd egy lábosba, add hozzá a cukrot és a vaníliarúd belsejét. Közepes lángon, többször megkeverve forrald fel. A maradék tejet dolgozd csomómentesre a liszttel, majd rakd hozzá a tojássárgáját. Amikor egynemű, csorgasd a forrásban lévő tejhez. Kis lángon, folyamatosan kavarva főzd sűrűre. Húzd le a tűzről, majd hűtsd ki.

Ha szükséges, a tésztát engedd fel szobahőmérsékleten. Lisztezett felületen nyújtsd ki, és egyengesd egy tetszőleges formájú sütőformába. A szélét díszítheted villával. Szurkáld meg több helyen, majd süsd elő 10 percig. Utána egyengesd rá a vaníliás krémet, szórd meg a megmosott, lecsepegtetett gyümölcsökkel. Tedd vissza a sütőbe, és süsd még 10-15 percig. Díszítheted mentával, citromfűvel vagy tejszínnel. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések