A málnával és egressel megbolondított, vaníliakrémes pite pikk-pakk elkészül, ha bolti leveles tészta az alapja.
Nem kell, hogy mindig túlbonyolítsd a sütést. Ha nyáron nincs kedved tésztakészítéssel foglalkozni, bátran vesd be a leveles tésztát. Csak egy isteni krémet kell összedobni hozzá, no meg gyümölccsel megszórni. Finomabb lesz a krém, ha nem pudingporból készíted.
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
10 dkg málna
10 dkg egres
3 dl tej
3 evőkanál cukor
2 rúd vanília
2 db tojássárgája
1 evőkanál liszt
10 dkg málna
10 dkg egres
3 dl tej
3 evőkanál cukor
2 rúd vanília
2 db tojássárgája
1 evőkanál liszt
Elkészítés:
A krémhez a tej felét öntsd egy lábosba, add hozzá a cukrot és a vaníliarúd belsejét. Közepes lángon, többször megkeverve forrald fel. A maradék tejet dolgozd csomómentesre a liszttel, majd rakd hozzá a tojássárgáját. Amikor egynemű, csorgasd a forrásban lévő tejhez. Kis lángon, folyamatosan kavarva főzd sűrűre. Húzd le a tűzről, majd hűtsd ki.
Ha szükséges, a tésztát engedd fel szobahőmérsékleten. Lisztezett felületen nyújtsd ki, és egyengesd egy tetszőleges formájú sütőformába. A szélét díszítheted villával. Szurkáld meg több helyen, majd süsd elő 10 percig. Utána egyengesd rá a vaníliás krémet, szórd meg a megmosott, lecsepegtetett gyümölcsökkel. Tedd vissza a sütőbe, és süsd még 10-15 percig. Díszítheted mentával, citromfűvel vagy tejszínnel.
Ha szükséges, a tésztát engedd fel szobahőmérsékleten. Lisztezett felületen nyújtsd ki, és egyengesd egy tetszőleges formájú sütőformába. A szélét díszítheted villával. Szurkáld meg több helyen, majd süsd elő 10 percig. Utána egyengesd rá a vaníliás krémet, szórd meg a megmosott, lecsepegtetett gyümölcsökkel. Tedd vissza a sütőbe, és süsd még 10-15 percig. Díszítheted mentával, citromfűvel vagy tejszínnel.
0 Megjegyzések