A rukkolapesto élénkzöld színe, csodás íze feldobja az egyszerű ételeket is. Ráadásul percek alatt elkészül.
Az olaszok szinte bármiből tudnak pestót készíteni. Ha a bazsalikomos után új ízekre vágysz, próbáld ki a rukkolás szószt is. A markáns ízű, kicsit kesernyés salátaféleségben sok vitamin van, és az emésztést is serkenti. Jól illik tésztákra, húsokra, szendvicsekre, salátába, sajtokhoz is.
Hozzávalók:
2 csokor rukkola
3 gerezd fokhagyma
5 dkg dió
3 dkg parmezán
0.5 dl olívaolaj
só
bors
3 gerezd fokhagyma
5 dkg dió
3 dkg parmezán
0.5 dl olívaolaj
só
bors
Elkészítés:
A rukkolát tisztítsd meg, mosd meg, és itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Vágd kisebb darabokra, rakd egy aprítógépbe, tedd hozzá a fokhagymát, a diót, a parmezánt, és pépesítsd. Közben öntsd hozzá az olajat, és ízlés szerint sózd, borsozd. Akkor jó, ha a massza egynemű, krémes. Kanalazd kisebb üvegbe, és jól zárd le. Tárold a hűtőben, egy-két hétig friss, finom marad.
0 Megjegyzések