A hajdúszoboszlói országos hírportál! Tesztüzemmód!

Krémes, házi rukkolapesto 10 perc alatt: tésztákra, szendvicsekbe is isteni

A rukkolapesto élénkzöld színe, csodás íze feldobja az egyszerű ételeket is. Ráadásul percek alatt elkészül.
Az olaszok szinte bármiből tudnak pestót készíteni. Ha a bazsalikomos után új ízekre vágysz, próbáld ki a rukkolás szószt is. A markáns ízű, kicsit kesernyés salátaféleségben sok vitamin van, és az emésztést is serkenti. Jól illik tésztákra, húsokra, szendvicsekre, salátába, sajtokhoz is.
 

Hozzávalók:

    2 csokor rukkola
    3 gerezd fokhagyma
    5 dkg dió
    3 dkg parmezán
    0.5 dl olívaolaj
    só
    bors
 

Elkészítés:

A rukkolát tisztítsd meg, mosd meg, és itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Vágd kisebb darabokra, rakd egy aprítógépbe, tedd hozzá a fokhagymát, a diót, a parmezánt, és pépesítsd. Közben öntsd hozzá az olajat, és ízlés szerint sózd, borsozd. Akkor jó, ha a massza egynemű, krémes. Kanalazd kisebb üvegbe, és jól zárd le. Tárold a hűtőben, egy-két hétig friss, finom marad.

0 Megjegyzések

Hirdetés