A túró és a barack találkozása mennyei eredményt garantál. A tészta pillekönnyű és elronthatatlan.
Ha nem akarsz túl sokat dolgozni a konyhában, mégis ennél valami finomat, a túrós-barackos kevert kapóra jön. A lédús gyümölccsel nyáriassá teheted a sütit, ráadásul az állaga is jobb, könnyedebb lesz. A lisztet búzadarával is helyettesítheted. Kánikulában kínáld vaníliafagyival.
Hozzávalók 12 szelethez:
60 dkg őszibarack
50 dkg túró
10 dkg liszt
10 dkg cukor
5 db tojás
2 dl tejföl
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 db citrom
50 dkg túró
10 dkg liszt
10 dkg cukor
5 db tojás
2 dl tejföl
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 db citrom
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, és habosítsd a cukorral és a vaníliával. A túrót törd össze villával, és keverd össze a tejföllel. Dolgozd a tojásos masszához, forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és szórd hozzá a citrom reszelt héját.
A sima masszát egyengesd egy kenyérformába vagy kisebb tepsibe, és potyogtasd bele a megmosott, kisebb darabokra vágott barackot. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 35 perc alatt. Mielőtt kiveszed a sütőből, teszteld, azaz szúrj egy hústűt vagy fogvájót a tésztába. Ha nem lesz ragacsos, biztosan elkészült. Porcukorral megszórva tálald.
A sima masszát egyengesd egy kenyérformába vagy kisebb tepsibe, és potyogtasd bele a megmosott, kisebb darabokra vágott barackot. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 35 perc alatt. Mielőtt kiveszed a sütőből, teszteld, azaz szúrj egy hústűt vagy fogvájót a tésztába. Ha nem lesz ragacsos, biztosan elkészült. Porcukorral megszórva tálald.
0 Megjegyzések