A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Könnyű, márványos, áfonyás kuglóf: ennél egyszerűbb nem is lehetne

A márványos, áfonyás kuglóf receptje mindig jól jön, ha gyorsan kell valami különleges édességet az asztalra varázsolni.
Ha biztosra akarsz menni, süss kuglófot! Friss, fanyar áfonyával megbolondítva, márványozva még nagyobb sikerre számíthatsz. Nem kell keleszteni, csak összekeverni a hozzávalókat. A mutatós süti a joghurtnak köszönhetően lágy, könnyed, és másnapra sem lesz száraz. 
 

Hozzávalók:

    45 dkg liszt
    30 dkg cukor
    4 db tojás
    4 evőkanál áfonyalekvár
    2.5 dl olaj
    2.5 dl joghurt
    1 bögre áfonya
    2 evőkanál kakaópor
    2 csomag vaníliás cukor
    1 csipet só
    1 csomag sütőpor
 

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, és a cukorral keverd ki jól, szinte fehéredésig. Dolgozd hozzá a joghurtot és az olajat, majd forgasd hozzá laza mozdulatokkal a sóval és sütőporral vegyített lisztet. A sima masszát oszd két részre, az egyikbe keverd a vaníliát, a másikba pedig a kakaót.

Egy kuglófformát kenj ki vajjal, és szórj meg liszttel. Egyengesd alulra a vaníliás masszát, kenj rá lekvárt, majd mehet rá a kakaós tészta. Villával keverd össze a rétegeket, tehát márványozd kicsit. Szórd meg megmosott, lecsepegtetett áfonyával. Told forró sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 45 perc alatt. Ha már jól megemelkedik, és szép a színe, jó az illata, teszteld tűpróbával. Amennyiben a kuglófba szúrt tűre vagy fogvájóra nem ragad massza, kiveheted a sütőből. Ellenkező esetben süsd tovább. Tálalás előtt díszítsd áfonyával és lekvárral.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések