A tészta pihe-puha, könnyű, önmagában is finom, hát még friss, savanykás gyümölccsel. A ribizli jó választás az édeskés sütibe.
Most van itt az ideje, hogy elkészítsd ezt a mandulás-ribizlis, kevert sütit. A nagyon egészséges, magas antioxidáns- és vitamintartalmú gyümölcs különleges, de remek párost alkot a mandulával. Így ráadásul kevesebb liszt kell bele. Kánikulában fagyival kínáld.
Hozzávalók:
20 dkg darált mandula
20 dkg ribizli
7 dkg liszt
14 dkg cukor
14 dkg joghurt
1 dl olaj
2 teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
ribizli
mandulaforgács
20 dkg ribizli
7 dkg liszt
14 dkg cukor
14 dkg joghurt
1 dl olaj
2 teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
ribizli
mandulaforgács
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, és keverd habosra, világosra a kétféle cukorral. Rakd hozzá a joghurtot és az olajat, majd részletekben a száraz hozzávalókat, tehát a sütőporral és mandulával összekevert lisztet. Végül mehet bele a megmosott ribizli. Dolgozd csomómentesre a masszát.
Egyengesd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe vagy kenyérformába. A tetejére szórhatsz még ízlés szerint mandulaforgácsot. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg 30-35 perc alatt. Kenyérformában kicsit lassabban sül át. Ha a tűpróba során a tésztába szúrt fogvájót vagy tűt üresen húzod ki, kiveheted a sütőből.
Egyengesd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe vagy kenyérformába. A tetejére szórhatsz még ízlés szerint mandulaforgácsot. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg 30-35 perc alatt. Kenyérformában kicsit lassabban sül át. Ha a tűpróba során a tésztába szúrt fogvájót vagy tűt üresen húzod ki, kiveheted a sütőből.
0 Megjegyzések