Mandulás, ribizlis süti egyszerűen, keverve: nincs benne sok liszt

A tészta pihe-puha, könnyű, önmagában is finom, hát még friss, savanykás gyümölccsel. A ribizli jó választás az édeskés sütibe.
Most van itt az ideje, hogy elkészítsd ezt a mandulás-ribizlis, kevert sütit. A nagyon egészséges, magas antioxidáns- és vitamintartalmú gyümölcs különleges, de remek párost alkot a mandulával. Így ráadásul kevesebb liszt kell bele. Kánikulában fagyival kínáld.
 

Hozzávalók:

    20 dkg darált mandula
    20 dkg ribizli
    7 dkg liszt
    14 dkg cukor
    14 dkg joghurt
    1 dl olaj
    2 teáskanál sütőpor
    1 csomag vaníliás cukor
    ribizli
    mandulaforgács
 

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, és keverd habosra, világosra a kétféle cukorral. Rakd hozzá a joghurtot és az olajat, majd részletekben a száraz hozzávalókat, tehát a sütőporral és mandulával összekevert lisztet. Végül mehet bele a megmosott ribizli. Dolgozd csomómentesre a masszát.
 
Egyengesd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe vagy kenyérformába. A tetejére szórhatsz még ízlés szerint mandulaforgácsot. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg 30-35 perc alatt. Kenyérformában kicsit lassabban sül át. Ha a tűpróba során a tésztába szúrt fogvájót vagy tűt üresen húzod ki, kiveheted a sütőből.

0 Megjegyzések

Hirdetés