A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Házi, padlizsános lecsókrém: a legjobb nyári mártogatós, de szendvicsre is isteni

Ha a zöldségeket sütőben sütöd meg, a padlizsános lecsókrém sokkal zamatosabb lesz.
Itt a lecsószezon, ám ideje néha újítani a paprikás-paradicsomos kedvencen. Próbáltad már krémesítve? Ízesíthetsz vele húsokat, kenyérre kenve isteni szendvicsalap, és mártogathatsz bele zöldségeket, sós nassokat. Érdemes a lecsóalapot padlizsánnal gazdagítani. Tálalás előtt reszelt sajttal is feldobhatod.
 

Hozzávalók 4 személyre:

    1 db padlizsán
    3 db paprika
    2 db paradicsom
    2 db vöröshagyma
    3 gerezd fokhagyma
    1 ág rozmaring
    só
    bors
    olívaolaj
 

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan mosd meg, a paradicsomot, a paprikát vágd kisebb darabokra, a vöröshagymát és a fokhagymát pucold meg. A padlizsánt hagyhatod egészben. Rendezd a zöldségeket sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsold meg kevés olívaolajjal, szórd meg rozmaringgal, majd sózd és borsozd ízlés szerint. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt.

Ha a zöldségek megpuhulnak, vedd ki a sütőből. A padlizsán héját távolítsd el, a paprikát pihentesd letakarva 10 percig, majd húzd le a héját. Pépesíts mindent botmixerrel. Ha szükséges, dobj még rá fűszert, illetve olívaolajjal hígíthatsz az állagán. Akkor jó, ha krémes, könnyen kenhető.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések