A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nagyiféle, vaníliás madártej habkönnyű galuskával: régi családi recept

A jól behűtött madártejjel feldobhatod a kánikulai napokat. Liszt és pudingpor nélkül is finom sűrű, krémes lesz.
Úszó szigetek: az angolok így nevezik a kedvelt vaníliás édességet. Bár a madártejet sokan magyar specialitásnak tartják, a csodás desszertet a franciáknak köszönhetjük. Önmagában is mennyei, ám csorgathatsz rá karamellt, vagy megszórhatod csokival.
 

Hozzávalók 4 személyre:

    1 l tej
    6 db tojás
    3 evőkanál cukor
    2 csomag vaníliás cukor
 

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá két evőkanál cukorral. A tejet öntsd egy lábosba, és forrald fel. Szaggasd bele evőkanállal a tojáshabot, majd főzd oldalanként egy-egy percig. Szűrőkanállal óvatosan szedd egy edénybe.

A tojássárgákat keverd szinte krémesre a maradék kristálycukorral és a vaníliarúd belsejével. Csorgasd a tejbe, és kis lángon, állandóan kevergetve főzd sűrűre. Várd meg, míg kihűl, majd rakd a hűtőbe.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések