A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jéghideg, sűrű gazpacho, amit főzni sem kell: felfrissít és laktat

A spanyolok kedvenc nyári levese, a gazpacho sűrű, nagyon zöldséges. Mivel nem kell főzni, sok vitamin marad benne.
A könnyű, jól behűtött zöldségleves kánikulai napokon különösen jólesik. A gazpacho nagy előnye, hogy pikk-pakk összedobod. Az alapja paradicsom, de paprika és uborka is kerül bele. Érdemes előre elkészíteni, mert minél tovább áll a hűtőben, annál zamatosabb lesz. Tálaláskor kínálhatsz hozzá pirítóst.
 

Hozzávalók 4 személyre:

    5 db közepes paradicsom
    5 dl víz
    2 dl paradicsomlé
    2 dl olívaolaj
    2 db kaliforniai paprika
    2 gerezd fokhagyma
    1 db lilahagyma
    1 db uborka
    1 teáskanál lime leve
    borecet
    só
    bors
 

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan mosd meg, a paradicsom héját húzd le. Ezt úgy tudod a legegyszerűbben megtenni, hogy forró vízbe dobod egy-két másodpercre. A többi zöldséggel együtt vágd kisebb darabokra. Vegyél ki keveset a díszítéshez, a többit pépesítsd botmixerrel.

Öntsd fel a paradicsomlével, a vízzel, az olívaolajjal, ízlés szerinti borecettel, rakd hozzá a lime levét, majd fűszerezd sóval, borssal. Tedd a hűtőbe legalább egy-két órára, hogy jól lehűljön, az ízek pedig összeérjenek. Tálaláskor jégkockát is dobhatsz a levesbe, és szórd a tetejére a félretett zöldségeket is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések