A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyors, nagyon puha, vajas keksz jó sok áfonyával: szétolvad a szádban

Friss vagy aszalt áfonya is tökéletes a könnyen elkészíthető, omlós kekszbe.
Édeskés, áfonyás, és nagyon puha: erre a vajas kekszre képtelenség nemet mondani. Hihetetlenül egyszerű elkészíteni, mégis csodás lesz a végeredmény. Viheted magaddal strandra, játszótérre, piknikre, de a kávézás élményét is fokozza. Sütisdobozba zárva sokáig eláll. Fontos, hogy jó minőségű vajból, és ne margarinból készítsd.
 

Hozzávalók:

    30 dkg liszt
    20 dkg vaj
    15 dkg áfonya
    12 dkg cukor
    1 csomag vaníliás cukor
    1 teáskanál sütőpor
    1 csipet só
    2 db tojássárgája
 

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a sütőporral, a sóval, add hozzá a vajat, és morzsold össze. Tedd hozzá a tojássárgáját, a cukrot, a vaníliát, majd jól gyúrd össze. Amikor összeáll, mehet hozzá az áfonya is. Tedd a hűtőbe fél-egy órára, hogy könnyebben tudj vele dolgozni.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és a masszából formázz golyókat, majd a tenyereddel lapítsd el, villával kicsit formázhatod is. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd nyolc-tíz percig. Amikor a tészta pirulni kezd, kiveheted a sütőből. 

Ha szereted az omlós kekszeket, akkor ezt az összeállítást ne hagyd ki.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések