Friss vagy aszalt áfonya is tökéletes a könnyen elkészíthető, omlós kekszbe.
Édeskés, áfonyás, és nagyon puha: erre a vajas kekszre képtelenség nemet mondani. Hihetetlenül egyszerű elkészíteni, mégis csodás lesz a végeredmény. Viheted magaddal strandra, játszótérre, piknikre, de a kávézás élményét is fokozza. Sütisdobozba zárva sokáig eláll. Fontos, hogy jó minőségű vajból, és ne margarinból készítsd.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
15 dkg áfonya
12 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
2 db tojássárgája
20 dkg vaj
15 dkg áfonya
12 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
2 db tojássárgája
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a sütőporral, a sóval, add hozzá a vajat, és morzsold össze. Tedd hozzá a tojássárgáját, a cukrot, a vaníliát, majd jól gyúrd össze. Amikor összeáll, mehet hozzá az áfonya is. Tedd a hűtőbe fél-egy órára, hogy könnyebben tudj vele dolgozni.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és a masszából formázz golyókat, majd a tenyereddel lapítsd el, villával kicsit formázhatod is. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd nyolc-tíz percig. Amikor a tészta pirulni kezd, kiveheted a sütőből.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és a masszából formázz golyókat, majd a tenyereddel lapítsd el, villával kicsit formázhatod is. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd nyolc-tíz percig. Amikor a tészta pirulni kezd, kiveheted a sütőből.
Ha szereted az omlós kekszeket, akkor ezt az összeállítást ne hagyd ki.
0 Megjegyzések