A szokásos rakott krumpli helyett ezt készítsd el! Belül szaftos, a teteje ropogós, és tele van zöldségekkel.
Bátran felejtsd el a régi receptet! Ez a csupa zöldségből álló tepsis krumpli jobban esik a nagy melegben, mint a kolbászos, tejfölös változat. A fűszeres tejszínben a krumpli lággyá, szinte krémessé sül. A tetejére többféle sajtot is reszelhetsz. Köretként is tálalhatod sültek mellé, de főfogásnak szintén kiváló. Az újkrumpli hamar átsül, így nem kell előfőzni.
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg újkrumpli
20 dkg sajt
3 db paradicsom
1 db közepes cukkini
3 dl tejszín
3 szál újhagyma
2 teáskanál só
0.5 kávéskanál bors
1 kávéskanál szerecsendió
20 dkg sajt
3 db paradicsom
1 db közepes cukkini
3 dl tejszín
3 szál újhagyma
2 teáskanál só
0.5 kávéskanál bors
1 kávéskanál szerecsendió
Elkészítés:
A krumplit pucold meg, és karikázd vékony, két-három milliméteres szeletekre. A cukkinit is darabold fel, a héját hagyhatod, ha egészséges. A hagymát és a paradicsomot ugyancsak vágd fel tetszés szerint. A tejszínt keverd össze sóval, borssal, szerecsendióval.
Rétegezd a hozzávalókat egy tűzálló, kevés zsiradékkal kikent tálba vagy tepsibe. Alulra rakj egy sor krumplit, arra mehet a paradicsom, a hagyma, a cukkini, majd fedd be a maradék krumplival. Öntsd rá a fűszeres tejszínt, és reszeld rá a sajtot. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 35-40 perc alatt. Ha túl gyorsan pirul a teteje, rakj rá fóliát.
Rétegezd a hozzávalókat egy tűzálló, kevés zsiradékkal kikent tálba vagy tepsibe. Alulra rakj egy sor krumplit, arra mehet a paradicsom, a hagyma, a cukkini, majd fedd be a maradék krumplival. Öntsd rá a fűszeres tejszínt, és reszeld rá a sajtot. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 35-40 perc alatt. Ha túl gyorsan pirul a teteje, rakj rá fóliát.
0 Megjegyzések