A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűszeres, tepsis újkrumpli vastag, nyúlós sajtréteggel, friss zöldségekkel

A szokásos rakott krumpli helyett ezt készítsd el! Belül szaftos, a teteje ropogós, és tele van zöldségekkel.
Bátran felejtsd el a régi receptet! Ez a csupa zöldségből álló tepsis krumpli jobban esik a nagy melegben, mint a kolbászos, tejfölös változat. A fűszeres tejszínben a krumpli lággyá, szinte krémessé sül. A tetejére többféle sajtot is reszelhetsz. Köretként is tálalhatod sültek mellé, de főfogásnak szintén kiváló. Az újkrumpli hamar átsül, így nem kell előfőzni.
 

Hozzávalók 4 személyre:

    1 kg újkrumpli
    20 dkg sajt
    3 db paradicsom
    1 db közepes cukkini
    3 dl tejszín
    3 szál újhagyma
    2 teáskanál só
    0.5 kávéskanál bors
    1 kávéskanál szerecsendió
 

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, és karikázd vékony, két-három milliméteres szeletekre. A cukkinit is darabold fel, a héját hagyhatod, ha egészséges. A hagymát és a paradicsomot ugyancsak vágd fel tetszés szerint. A tejszínt keverd össze sóval, borssal, szerecsendióval.

Rétegezd a hozzávalókat egy tűzálló, kevés zsiradékkal kikent tálba vagy tepsibe. Alulra rakj egy sor krumplit, arra mehet a paradicsom, a hagyma, a cukkini, majd fedd be a maradék krumplival. Öntsd rá a fűszeres tejszínt, és reszeld rá a sajtot. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 35-40 perc alatt. Ha túl gyorsan pirul a teteje, rakj rá fóliát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések