A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A klasszikus hattojásos, sárgabarackos piskóta - Csak ezeket a hibákat ne kövesd el

A hattojásos piskóta a nagyik kedvence volt, ám még ma is bárhol megállja a helyét. Dobd fel sárgabarackkal!
A piskóta igazi alap, mégis sokan tartanak tőle. Ám elég néhány dologra figyelni, hogy tökéletes legyen. Fontos, hogy jól dolgozd ki a tésztát, akár 10-15 percig is kevergesd. Így lesz jó levegős és könnyű. Mivel most bőséges a választék, feltétlenül rakj bele gyümölcsöt. Az édes, de nem túlérett sárgabarack remek a tésztába. Érdemes a sütőport is bevetni, hogy biztosan szép magasra feljöjjön, és, ha kihűl, se essen össze.

Hozzávalók 16 szelethez:

    40 dkg sárgabarack
    6 db tojás
    6 evőkanál liszt
    6 evőkanál cukor
    0.5 csomag sütőpor
    1 csomag vaníliás cukor
 

Elkészítés:

A piskóta akkor lesz tökéletes, ha friss tojásokkal dolgozol. Továbbá fontos, hogy finomlisztet használj. A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgákat keverd szinte fehéredésig a cukorral és a vaníliával. Kanalanként dolgozd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. A fehérjéket verd kemény habbá, és óvatosan, laza mozdulatokkal forgasd a tojássárgás masszába. Vigyázz, mert könnyen törik! Egyengesd a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába vagy tepsibe.

A sárgabarackokat mosd meg, magozd ki, és vedd ketté. Ha nagyobb a gyümölcs, gerezdekre is vághatod. Rakd ki barackkal a tészta tetejét. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Gyakori hiba, hogy a piskótát magas hőfokon sütik, pedig a 160-170 fok az ideális. Ne nyitogasd a sütő ajtaját legalább 20 percig, különben a tészta összeeshet. Amikor érzed az illatát, kezd barnulni, és elválik az edény szélétől, szúrj a piskótába egy tűt. Ha üresen húzod ki, elkészült. Amennyiben ragad rá massza, süsd tovább. Várd meg, míg kihűl, csak utána szeleteld fel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések