A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fokhagymás, joghurtos csirkemell ropogós bundában: tepsiben, olajban is megsütheted

Csak egy kis változtatás, mégis igazán különleges lesz a végeredmény. A rántott húst a joghurtos pác még omlósabbá teszi.
Ez az újítás neked is tetszeni fog! A rántott hús a joghurtos pácnak köszönhetően kevésbé lesz száraz. A fokhagyma pedig csodás ízt ad a csirkemellnek. Ha sütőben sütöd, nem szívja meg magát olajjal. A bundát feldobhatod reszelt parmezánnal vagy zöldfűszerekkel.
 

Hozzávalók:

    70 dkg csirkemell
    15 dkg zsemlemorzsa
    12 dkg liszt
    2 dl joghurt
    2 gerezd fokhagyma
    2 db tojás
    só
    bors
 

Elkészítés:

A csirkemellet szeleteld fel, mosd meg, itasd le róla papírtörlővel a nedvességet, majd sózd be. A fokhagymát törd át, keverd össze a joghurttal, szórj hozzá borsot, és öntsd rá a húsra. Tedd a hűtőbe egy-két órára, de még jobb, ha egy egész napig pihenteted.

A csirkemellet panírozd be, azaz forgasd előbb a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába. Megsütheted aranybarnára bő, forró olajban. Ha sütőben készítenéd, rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, spricceld meg kevés olajjal, és forró sütőben, 180 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. Közben forgasd át a hússzeleteket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések