Ennek a citromos pohárkrémnek nagyon intenzív az íze, kellemesen savanykás, pont ez kell a kánikulai napokra.
Ha nem kívánod a túl édes sütiket, és a vajas, krémes, habos desszertekre rá sem bírsz nézni, a citromtorta tökéletes választás lehet. Még egyszerűbb lesz a dolgod, ha sütés nélküli receptet választasz. Poharakba, tálakba rétegezve pedig igazán étvágygerjesztő. A tejszínt akkor tudod igazán jól felverni, ha nagyon hideg, így ne vedd ki előre a hűtőből.
25 dkg mascarpone
4 dl tejszín
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
A zseléhez
7 dl víz
2 evőkanál cukor
2 csomag zselatinpor
1 db citrom
Rétegezd a hozzávalókat poharakba, tálakba. Előbb a kekszmorzsát rakd bele, arra megy a mascarponés krém, majd a citromos zselé. Díszítheted még citromdarabokkal, citromfűvel vagy mentával. Tedd a hűtőbe egy-két órára.
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg keksz25 dkg mascarpone
4 dl tejszín
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
A zseléhez
7 dl víz
2 evőkanál cukor
2 csomag zselatinpor
1 db citrom
Elkészítés:
A kekszet tördeld össze, a legegyszerűbb, ha aprítógépbe teszed. A mascarponét dolgozd ki jól a cukorral és a vaníliával, majd forgasd hozzá a hidegen kemény habbá vert tejszínt. A zseléhez a zselatint keverd össze a cukorral, öntsd hozzá a vizet, és forrald fel. Főzd egy percig, majd vedd le a tűzről, és csorgasd hozzá a citrom frissen facsart levét.Rétegezd a hozzávalókat poharakba, tálakba. Előbb a kekszmorzsát rakd bele, arra megy a mascarponés krém, majd a citromos zselé. Díszítheted még citromdarabokkal, citromfűvel vagy mentával. Tedd a hűtőbe egy-két órára.
0 Megjegyzések