A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hűsítő, poharas citromtorta kánikulai napokra: ezt nem kell sütni

Ennek a citromos pohárkrémnek nagyon intenzív az íze, kellemesen savanykás, pont ez kell a kánikulai napokra.
Ha nem kívánod a túl édes sütiket, és a vajas, krémes, habos desszertekre rá sem bírsz nézni, a citromtorta tökéletes választás lehet. Még egyszerűbb lesz a dolgod, ha sütés nélküli receptet választasz. Poharakba, tálakba rétegezve pedig igazán étvágygerjesztő. A tejszínt akkor tudod igazán jól felverni, ha nagyon hideg, így ne vedd ki előre a hűtőből. 

Hozzávalók 4 személyre:

    20 dkg keksz
    25 dkg mascarpone
    4 dl tejszín
    3 evőkanál cukor
    1 csomag vaníliás cukor

A zseléhez
    7 dl víz
    2 evőkanál cukor
    2 csomag zselatinpor
    1 db citrom

Elkészítés:

A kekszet tördeld össze, a legegyszerűbb, ha aprítógépbe teszed. A mascarponét dolgozd ki jól a cukorral és a vaníliával, majd forgasd hozzá a hidegen kemény habbá vert tejszínt. A zseléhez a zselatint keverd össze a cukorral, öntsd hozzá a vizet, és forrald fel. Főzd egy percig, majd vedd le a tűzről, és csorgasd hozzá a citrom frissen facsart levét.

Rétegezd a hozzávalókat poharakba, tálakba. Előbb a kekszmorzsát rakd bele, arra megy a mascarponés krém, majd a citromos zselé. Díszítheted még citromdarabokkal, citromfűvel vagy mentával. Tedd a hűtőbe egy-két órára. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések