A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyszerű, házi csokifagyi: nem kell hozzá semmilyen gép

A házi csokifagyi lágy, krémes és abbahagyhatatlan. Ennél jobb hűsítőt aligha kívánhatsz kánikulai napokon.
Jöhet a fagyi bármikor? Ezt a mennyei édességet már otthon is elkészítheted. Fontos, hogy jó minőségű alapanyagokat használj! Feldobhatod a jeges nyalánkságot mogyoró- vagy csokidarabokkal, esetleg grillázzsal. A csokis masszát akár jégkrémformákba is öntheted.
 

Hozzávalók:

    20 dkg étcsoki
    10 dkg cukor
    3 db tojás
    4 dl habtejszín
    2 evőkanál kakaópor
 

Elkészítés:

A csokit vízgőz felett olvaszd fel, majd hagyd hűlni egy kicsit. Közben érdemes egyszer-kétszer megkeverni. A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat dolgozd össze fehéredésig a cukorral. A tojások fehérjét verd kemény habbá, és add hozzá a csokit, a cukros tojássárgáját, majd óvatosan forgasd hozzá a felvert habtejszínt is. Végül keverd hozzá a kakaót.

Öntsd a masszát zárható edénybe, és, amikor kihűl, tedd a fagyasztóba. Hűtsd legalább hat órán át, időnként kavargasd meg. Tálalás előtt 10 perccel érdemes kivenni a fagyasztóból, hogy könnyebben, szebben adagolhasd. Díszítheted tejszínnel, rolettikkel, gyümölcsökkel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések