A házi csokifagyi lágy, krémes és abbahagyhatatlan. Ennél jobb hűsítőt aligha kívánhatsz kánikulai napokon.
Jöhet a fagyi bármikor? Ezt a mennyei édességet már otthon is elkészítheted. Fontos, hogy jó minőségű alapanyagokat használj! Feldobhatod a jeges nyalánkságot mogyoró- vagy csokidarabokkal, esetleg grillázzsal. A csokis masszát akár jégkrémformákba is öntheted.
Hozzávalók:
20 dkg étcsoki
10 dkg cukor
3 db tojás
4 dl habtejszín
2 evőkanál kakaópor
10 dkg cukor
3 db tojás
4 dl habtejszín
2 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
A csokit vízgőz felett olvaszd fel, majd hagyd hűlni egy kicsit. Közben érdemes egyszer-kétszer megkeverni. A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat dolgozd össze fehéredésig a cukorral. A tojások fehérjét verd kemény habbá, és add hozzá a csokit, a cukros tojássárgáját, majd óvatosan forgasd hozzá a felvert habtejszínt is. Végül keverd hozzá a kakaót.
Öntsd a masszát zárható edénybe, és, amikor kihűl, tedd a fagyasztóba. Hűtsd legalább hat órán át, időnként kavargasd meg. Tálalás előtt 10 perccel érdemes kivenni a fagyasztóból, hogy könnyebben, szebben adagolhasd. Díszítheted tejszínnel, rolettikkel, gyümölcsökkel.
0 Megjegyzések