A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Grillen sült csirkenyárs színes zöldségekkel: ebben pácold a húst

Tűzdeld nyársra kedvenc zöldségeidet csirkemellel váltogatva. Kerti partik kedvence, grillen sütve még zamatosabb lesz.
A csirkemell zöldségekkel, grillen sütve fantasztikus, könnyed nyári fogás. A páctól zamatosabb, omlósabb és szaftosabb lesz a hús. Kínálhatod krumplival, könnyed salátával, kifejezetten jól illik hozzá a tzatziki vagy a karfiolrizs.
 

Hozzávalók 4 személyre:

    2 db csirkemell
    15 dkg koktélparadicsom
    15 dkg gomba
    1.5 dl olívaolaj
    1 db cukkini
    1 db kaliforniai paprika
    4 gerezd fokhagyma
    2 teáskanál só
    2 ág kakukkfű
    1 ág oregánó
    1 mokkáskanál bors
 

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsd meg, mosd meg, és vágd fel egyforma nagyságú darabokra. A csirkemellet öblítsd le, kockázd fel. Az olívaolajat öntsd egy tálba, keverd össze sóval, borssal, kakukkfűvel, oregánóval és áttört fokhagymával. Kend be vele a zöldségeket és a húst, majd pihentesd 30 percig.

A nyársakat áztasd 10-15 percre hideg vízbe. Húzd rá felváltva a húst és a zöldségeket. A grillsütőt melegítsd fel, a rácsokat olajozd meg, és pakold rá a nyársakat. Közepes hőfokon süsd meg 15-20 perc alatt. Közben forgasd a nyársakat, és kenegesd az olajjal. Amikor szép pirosak, vedd ki a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések