Tűzdeld nyársra kedvenc zöldségeidet csirkemellel váltogatva. Kerti partik kedvence, grillen sütve még zamatosabb lesz.
A csirkemell zöldségekkel, grillen sütve fantasztikus, könnyed nyári fogás. A páctól zamatosabb, omlósabb és szaftosabb lesz a hús. Kínálhatod krumplival, könnyed salátával, kifejezetten jól illik hozzá a tzatziki vagy a karfiolrizs.
Hozzávalók 4 személyre:
2 db csirkemell
15 dkg koktélparadicsom
15 dkg gomba
1.5 dl olívaolaj
1 db cukkini
1 db kaliforniai paprika
4 gerezd fokhagyma
2 teáskanál só
2 ág kakukkfű
1 ág oregánó
1 mokkáskanál bors
15 dkg koktélparadicsom
15 dkg gomba
1.5 dl olívaolaj
1 db cukkini
1 db kaliforniai paprika
4 gerezd fokhagyma
2 teáskanál só
2 ág kakukkfű
1 ág oregánó
1 mokkáskanál bors
Elkészítés:
A zöldségeket tisztítsd meg, mosd meg, és vágd fel egyforma nagyságú darabokra. A csirkemellet öblítsd le, kockázd fel. Az olívaolajat öntsd egy tálba, keverd össze sóval, borssal, kakukkfűvel, oregánóval és áttört fokhagymával. Kend be vele a zöldségeket és a húst, majd pihentesd 30 percig.
A nyársakat áztasd 10-15 percre hideg vízbe. Húzd rá felváltva a húst és a zöldségeket. A grillsütőt melegítsd fel, a rácsokat olajozd meg, és pakold rá a nyársakat. Közepes hőfokon süsd meg 15-20 perc alatt. Közben forgasd a nyársakat, és kenegesd az olajjal. Amikor szép pirosak, vedd ki a sütőből.
A nyársakat áztasd 10-15 percre hideg vízbe. Húzd rá felváltva a húst és a zöldségeket. A grillsütőt melegítsd fel, a rácsokat olajozd meg, és pakold rá a nyársakat. Közepes hőfokon süsd meg 15-20 perc alatt. Közben forgasd a nyársakat, és kenegesd az olajjal. Amikor szép pirosak, vedd ki a sütőből.
0 Megjegyzések