Süsd batyuban, zöldségekkel a lazacot, így még ízletesebb lesz, és nem kell hozzá zsiradék!
Ha egészséges és gyors ebédet készítenél, a fehérjében, omega-3 zsírsavban gazdag lazac mindig tökéletes választás. Citrommal, fűszerekkel igazán fejedelmi, és akár nagyobb eseményeken is kínálhatod főételként. Ha batyuban sütöd, nem fog kiszáradni. Pakolj a halszeletek mellé zöldségeket is, így külön köret már nem is kell.
Hozzávalók:
4 szelet lazac
2 db paradicsom
1 db cukkini
1 db paprika
2 ág rozmaring
1 db lila hagyma
1 db citrom
1 ág bazsalikom
só
bors
2 db paradicsom
1 db cukkini
1 db paprika
2 ág rozmaring
1 db lila hagyma
1 db citrom
1 ág bazsalikom
só
bors
Elkészítés:
A lazacszeleteket öblítsd le, és itasd fel róluk papírtörlővel a nedvességet. Locsold meg a citrom levével, és sózd, borsozd ízlés szerint. A zöldségeket pucold meg, és vágd fel tetszőlegesen. Rakd a lazacokat fóliára, tégy mindegyik szelet mellé zöldségeket, rakj a lazacra bazsalikomot és rozmaringot, és jól csomagold be.
Told a batyukat előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Ha a lazac puha, bontsd ki a batyukat, és kicsit pirítsd meg a szeleteket. Pihentesd a fóliában pár percig, és tálalhatod is.
0 Megjegyzések