Citromos lazac vele sült, fűszeres zöldségekkel: villámgyorsan elkészül

Süsd batyuban, zöldségekkel a lazacot, így még ízletesebb lesz, és nem kell hozzá zsiradék!
Ha egészséges és gyors ebédet készítenél, a fehérjében, omega-3 zsírsavban gazdag lazac mindig tökéletes választás. Citrommal, fűszerekkel igazán fejedelmi, és akár nagyobb eseményeken is kínálhatod főételként. Ha batyuban sütöd, nem fog kiszáradni. Pakolj a halszeletek mellé zöldségeket is, így külön köret már nem is kell.
 

Hozzávalók:

    4 szelet lazac
    2 db paradicsom
    1 db cukkini
    1 db paprika
    2 ág rozmaring
    1 db lila hagyma
    1 db citrom
    1 ág bazsalikom
    só
    bors
 

Elkészítés:

A lazacszeleteket öblítsd le, és itasd fel róluk papírtörlővel a nedvességet. Locsold meg a citrom levével, és sózd, borsozd ízlés szerint. A zöldségeket pucold meg, és vágd fel tetszőlegesen. Rakd a lazacokat fóliára, tégy mindegyik szelet mellé zöldségeket, rakj a lazacra bazsalikomot és rozmaringot, és jól csomagold be. 

Told a batyukat előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Ha a lazac puha, bontsd ki a batyukat, és kicsit pirítsd meg a szeleteket. Pihentesd a fóliában pár percig, és tálalhatod is.

0 Megjegyzések

Hirdetés