Előételként, húsok mellé és önmagában is kínálhatod a villámgyorsan elkészíthető, baconben sült paprikát.
Ha a paprikát fokhagymás fetával töltöd meg, könnyed, mégis nagyon finom fogást tehetsz az asztalra. Ha kicsit össze is sütöd, még jobban kijönnek a csodás ízek. A bacontől pedig szaftos lesz. Használhatsz hagyományos, tölteni való paprikát, de a kápia vagy a jalapeno is kiváló hozzá. Hidegen, melegen egyformán finom. Tálalás előtt akár kevés olívaolajjal is meglocsolhatod.
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg feta sajt
12 szelet bacon
6 db paprika
2 evőkanál tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál oregánó
olívaolaj
12 szelet bacon
6 db paprika
2 evőkanál tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál oregánó
olívaolaj
Elkészítés:
A paprikát mosd meg, majd törölgesd le róla a nedvességet. Vágd ketté, az ereket és a csumáját távolítsd el. A fetát törd össze villával, lazítsd tejföllel, keverj hozzá oregánót, és add hozzá a zúzott fokhagymát. Töltsd a masszát a paprikába, és göngyöld vékonyra szeletelt baconbe.
Rendezd a paprikákat kevés olívaolajjal kikent tűzálló tálba vagy tepsibe, és előmelegített sütőben, 180-200 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Amikor a paprika színesedni kezd, és a sajt megolvad, kiveheted a sütőből. A sült, töltött paprikát grillen is elkészítheted.
Rendezd a paprikákat kevés olívaolajjal kikent tűzálló tálba vagy tepsibe, és előmelegített sütőben, 180-200 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Amikor a paprika színesedni kezd, és a sajt megolvad, kiveheted a sütőből. A sült, töltött paprikát grillen is elkészítheted.
0 Megjegyzések