A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Baconben sült paprika: el sem hinnéd, milyen finom

Előételként, húsok mellé és önmagában is kínálhatod a villámgyorsan elkészíthető, baconben sült paprikát.
Ha a paprikát fokhagymás fetával töltöd meg, könnyed, mégis nagyon finom fogást tehetsz az asztalra. Ha kicsit össze is sütöd, még jobban kijönnek a csodás ízek. A bacontől pedig szaftos lesz. Használhatsz hagyományos, tölteni való paprikát, de a kápia vagy a jalapeno is kiváló hozzá. Hidegen, melegen egyformán finom. Tálalás előtt akár kevés olívaolajjal is meglocsolhatod.
 

Hozzávalók 4 személyre:

    20 dkg feta sajt
    12 szelet bacon
    6 db paprika
    2 evőkanál tejföl
    2 gerezd fokhagyma
    1 teáskanál oregánó
    olívaolaj
 

Elkészítés:

A paprikát mosd meg, majd törölgesd le róla a nedvességet. Vágd ketté, az ereket és a csumáját távolítsd el. A fetát törd össze villával, lazítsd tejföllel, keverj hozzá oregánót, és add hozzá a zúzott fokhagymát. Töltsd a masszát a paprikába, és göngyöld vékonyra szeletelt baconbe.

Rendezd a paprikákat kevés olívaolajjal kikent tűzálló tálba vagy tepsibe, és előmelegített sütőben, 180-200 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Amikor a paprika színesedni kezd, és a sajt megolvad, kiveheted a sütőből. A sült, töltött paprikát grillen is elkészítheted.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések